perjantai 18. syyskuuta 2015

Oopperan kummitus

Kävin katsomassa Kansallisoopperassa Oopperan kummituksen. Odotukset esityksestä minulla olivat korkealla, koska olin lukenut sen saanenn hyvät arvostelut, ja kyllä se oli aivan mahtava! Tykkäsin tosi paljon musiikista (olen aina tykännyt), mutta se oli jotenkin tosi mahtavaa kuulla livenä. Lavastus ja puvustus olivat myös upeat sekä roolisuoritukset olivat kaikilla tosi hyvät. Etenkin pidin Christine Daaén näyttelijän, Hanna-Liina Võsan, roolisuorituksesta ja hänellä oli upea ääni. Ainut asia mikä jäi hieman kaihertamaan oli kummituksen näyttelijän ääni. Olisin toivonut kummitukselle hieman rouheamman ja matalemman äänen
Heti esityksen alussa kun kristallikruunu alkaa nousta ylös kattoon ja siinä samalla soi Oopperan kummituksen ehkä tunnetuimman kappaleen alku (The Phantom of the Opera), niin tuli semmonen jännä fiilis ja meni kylmät väreet. Kylmät väreet meni myös monen muunkin kappaleen kohdalla, niin upeita ne oli.

Oli esityksessä balettitanssijoitakin, ja pitihän mun heitäkin hieman seurata. Oli huvittavaa katsoa kuinka he muka mokailivat ja eivät olleet niin hyviä tanssijoita :D Heitä "toruttiin" esityksessä muutamaan otteeseen.

En ollut aiemmin käynyt katsomassa oopperaa. Tästä jäi positiivinen mieli ja voisin kuvitella meneväni uudestaan katsomaan jonkun oopperan. Suosittelen myös muillekin jos edes vähän kiinnostaa. Harmi vain ettei Oopperan kummituksen esityksiin näytä saavan enää lippuja, koska kaikki esitykset on jo loppuunmyytyjä.
Oopperan kummituksen juoneen voit tutustua tästä ja esityksen trailerin tästä

2 kommenttia:

  1. Olit näköjään 3. parvella? Kuinka hyvin sieltä näkyi :). Kannattaako tuolla paikalla mennä katsomaan balettia? Siellä kun lippujen hinnat alkavat olla jo kohtuullisia.
    Kiva kuulla, että esitys oli hyvä! :)

    VastaaPoista
  2. Juu olin ja sieltä näki tosi hyvin esityksen. Ei joutunut mitenkään kurottelemaan nähdäkseen esityksen. Ainostaan silloin jos halusi nähdä orkesterin kunnolla. Mutta suosittelen kyllä niitä paikkoja siitä lavaa vastapäätä.

    Olin vuos sitten katsomassa 3. parvelta myös Lumikuningatar balettia mutta paikat olivat sieltä sivulta, niin joutu hieman urkkimaan kaiteessa jotta näki kunnolla.

    VastaaPoista