tiistai 27. lokakuuta 2015

Viimeviikon ja tämän viikon baletit ja jooga

Viimeviikon balettitunti meni vähän nihkeästi. Vasempaan akillesjänteeseen sattui sekä tunnin aikana rupesi särkemään myös oikean nilkkan ulkosyrjästä (sen kanssa on ollut aiemminkin ongelmia). Tuntui et mikään ei mee oikein kunnolla vaikka kuinka yritin, ja se saattoi näkyä naamaltani ja olemuksestani (en ainakaan hirveästi jutellut kenellekään). 

Tunnilla oli ei kuitenkaan kaikki ollut tyhmää. Kivaa oli se kun meille tuli ihan uudet tankosarjat, jotka ovat hieman haastavemmat edellisiin verrattuna, ja se on hyvä! Sarjoja olisi ilmeisesti neljä, mutta kerkesimme käymään vain kaksi läpi. Ekassa sarjassa teimme perus pliét, eteen, taakse ja sivuille taivutukset, relevé ja pliét rullaten. Toisessa sarjassa teimme tendut, balancoirn ja sivuille Battement tendu jeté piqué (onko toi oikea nimitys sille?), yhden jalan relevét sekä jeté (eteen, sivulle ja taakse).

Keskilattialla teimme samat sarjat mitä aiemminkin. Eli teimme hyppysarjan, piqué piruetit, sit meidän askel sarjan ja harjoittelimme grand jetéä ja siihen alkuun tulevaa askelsarjaa.

Joogassa meille tuli nyt meidän oikea ope pitämään sitä. Näin ekan tunnin perusteella sanoisin että tykkäsin siitä sijaisesta enemmän. En osaa sanoa miksi :/ Tunti meni ihan kivasti. Teimme aika paljon ylävartaloon kohdistuvia liikkeitä.

Tämän päivän balettitunti meni paremmin kuin edellinen. Vasen jalka vihoitteli vieläkin. Ei ollut sattunut muutamaan päivään mutta tänään päätti ruveta taas... Kävimme tankosarjoista kolmannenkin sarjan läpi. Siinä teemme rondeja, grand ronde de jambe ja rond de jambe l'air. Neljättä sarjaa emme kerenneet käymään läpi vielä. Ehkä ensi kerralla. Keskilattialla jatkoimme samoilla jutuilla mitä teimme viimekin kerralla, ainoastaan emme tehneet piqué piruetteja. Grand jetét meni vasemmalle puolelle vähän plörinäks. Sekoilin jaloissa ja en jotenkin osannut lähteä vaan tekemään :D  

Meidän Tanssiopisto järjestää tammikuussa reissun Helsinkiin Suomen kansallisoopperaan. PIlmottauduin mukaan vaikkakin se maksaa aika paljon. Pääsemme ilmeisesti tutustumaan kulisseihin ja ehkä käymään puvustamossa. Meille on myös joku esitys, mutta en nyt valitettavasti muista mikä.. :/


Tasapainoharjoittelua ja päivän balettitunnin asu

Huomasin tänään iloisen yllätyksen sähköpostissani, nimittäin olen voittanut Suomen Tanssitarvikkeelle lahjakortin :) Jee. Pitää heti katsoa mitä sieltä sit ostaisi.

4 kommenttia:

 1. Onnea arvonnan voitosta! C: ihanat nuo säärystimesi, mistä olet ne ostanut? Venyvätköhän ne hieman pyöreäänkin reiteen?
  Tuli noista kuvista mielen että ehkä kätesi saisivat olla astetta ylempänä (tai siis taaemmas vietyinä?) jolloin rintakehäkin saisi avautua lisää. Kuvakulman tähden vaikea sanoa, mutta kuitenkin. :'D
  PS. Uusi lukija ilmoittautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Säärystimet olen ostanut kotikaupungissani olevasta tanssitarvikeliikkeestä Tanssiinasta (niillä on myös nettikauppa). Säärystimet on yläreunasta hiaman tiukat. Ite en voi vetää niitä ihan ylös asti, koska muuten ne puristaa.

   Nyt kun itsekin katson noita kuvia, niin näyttää siltä et kädet jää liian alas. Pitää ruveta kiinnittämään enemmän huomiota siihen. Kiva saada rakentavaa palautetta! :)

   Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 2. Itse asiassa sun kädet ei ole liian alhaalla. Yleinen virhe käsien kolmannessa on se, et kädet viedään liian ylös. Kädet on oikein silloin, kun kädet ovat noin otsan kohdalla (ei siis päälaella) ja kyynärpääsi on silmäsi kanssa samassa linjassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :D Kiitti paljon! Hyvä että käsien korkeudessa ei olekaan mitään korjattavaa :)

   Poista