keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Muutakin kuin balettia

Halusin tehdä postauksen kertomalla hieman itsestäni että kuka olen, mitä teen nyt ja mitä olen aiemmin tehnyt. Eli olen Essi, 22-vuotias Jyväskyläläinen. Asun poikaystäväni kanssa, muutimme noin reilu puolivuotta sitten yhteen. Harrastan baletin ja joogan lisäksi piirtämistä, lukemista, satunniasta ompelua ja käsitöiden tekoa. 


Muutama piirtämäni kuva (blogin bannerin kuvakin on mun piirtämä)

Kävin peruskoulun jälkeen lukion ja sieltä valmistuttuani menin suorittamaan naisten vapaaehtoisen asepalveluksen. Olin siellä puoli vuotta. Se oli ihan hauska ja kasvattava kokemus. Siellä ns. kasvoin tytöstä naiseksi, sillä minusta tuli paljon rohkeampi monissa asioissa. Välillä tulee sellaisia hetkiä että haluaisin mennä uudestaan inttiin mutta ei se ihan onnistu :D Armeijan jälkeen menin talouskouluun, joka sekin kesti puoli vuotta. Siellä opetettiin kaikkea kodin siivoamiseen, talouden hoitoon, ruuanlaittoon.


Kuva sotilasvalasta

Talouskoulussa oli myös käsitöitä oppiaineena ja siitä sain idean hakea ammattikouluun vaatetusalalle. Pääsin sinne ja valmistuin keväällä 2015 vaatetusompelijaksi. Se ei kuitenkaan ole lopullinen ammattini, koska vaatetusalalla on aika huono työllisyys, ellei rupea yrittäjäksi tai halua vaatekaupan myyjäksi. Itse en halua kumpaakaan. Rupesin jo koulussa ollessa miettimään mitä haluaisin tehdä sen jälkeen. Mietin että tekstiilityönopettajana olisi kiva työskennellä. Niille ei kuitenkaan ole myöskään kovin hyvä työllisyys, joten päädyin hakemaan luokanopettajaksi sekä lastentarhaopettajaksi yliopistoon. En kuitenkaan päässyt vielä opiskelemaan. Ensi keväänä yritän vielä kovemmin :) 

Olen myös miettinyt varavaihtoehdoksi koulunkäynninohjaajan ammattia, koska olen tällä hetkellä yhdellä yläasteella työkokeilussa ja se on ollut ihan mukavaa :) Harjoittelu loppuu minulla jouluun joten meinasin aloittaa joulun jälkeen avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden perusopinnot. Jos ne hieman auttaisivat yliopistoon sisällepääsyä.

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus Essi! :) Oot kyllä taitava piirtäjä! Äää mulla on niin ikävä talouskoulua ja niitä ruokia siellä :D oli parasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ^^ Välil kyl tulee ikävä niit ruokii ja sitä kuinka rentoo siel oli :D

   Poista
 2. Oi, tää oli kiva postaus! On aina mukava tietää vähän enemmän siitä, kuka blogia oikein pitää :)
  Todella taitava piirtäjä olet kyllä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Hyvä ettei ollut mikään turha postaus! Eli tiedän jatkossa tehdä joitain muitakin kuin baletti aiheisia postauksia.
   Kiitti vielä :3

   Poista