torstai 26. marraskuuta 2015

Venyttelyä venyttelyä!

Ärsyttää kun olen äärettömän laiska venyttelemään. Yleensä balettitunnin jälkeen teen nopeat venyttelyt ja joskus saatan viikonloppuna venytellä pitkät venytykset. Jooga tietty auttaa vähän venyvyyteen, mutta ei sekään riitä kun sitäkin on kerran viikossa. Joten päätin ottaa tavotteeksi että balettituntien jälkeisen ja joogan lisäksi venyttelen ainakin sen kerran viikossa pitkät venytykset. Mielellään useammin. Poikaystäväni lupautui myös muistuttamaan mua siitä :D 

Eli tavoitteenani tällä hetkellä olisi saada edes toisen puolen etuspagaatti melkein pohjaan asti, selkää notkeammaksi sekä nilkkoihin enemmän kaarta. Venyttelen samalla myös sivuspagaattia, mutta sillä en koe olevan niin kiire. 

Tässä pari kuvaa tämän hetkisestä tilanteessa:Kuva sama kuin jalkojen hemmottelua postauksessa

Kauhea miten kuvissa tulee totuus liian hyvin näkyviin. Kuten huomaatte spagaatteissa matkaa on vielä paljon, joten pelkään että kyllästyn taas jossain vaiheessa kun ne ei liiku mihinkään (tai ainakin itsestäni tuntuu siltä ettei liiku). Meinasin että jos laittaisin kuukauden päästä sen hetkisestä tilanteesta kuvat, jotta nähdään onko tulosta tullut yhtään. 

Olisiko teillä jotain vinkkejä selän notkistamiseen ja spagaatin venyttelyyn?


Tälläiset tuli ostettua voittamallani lahjakortilla Suomen Tanssitarvikeesta. Tykkään tosi pajon. Jalat pysyy mukavan lämpimänä :) 


7 kommenttia:

 1. Linkkasin juuri spagaattipostaukseeni YouTubesta videon, jolla näkyvät lähes kaikki mun käyttämät venytykset. Tsemppiä venyttelyyn, koska joskus tuntuu, että eteneminen siinä on tosi hidasta, kunnes sitten yhtäkkiä huomaakin päässeensä tavoitteeseen :D.

  Nuo töppöset on niin ihanat. Mulla ne on pelastaneet varpaat monelta kylmettymiseltä. Onko sullakin nuo oranssit vai hämääkö munkännykän näyttö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, pitää vilkaista sitä videota! :) Eiköhän se pikku hiljaa ala menemään. Toivotaa että viimeistään ensi kesänä olisi jo melkein :D

   Noi mun töppöset on neon pinkit. Oli pakko ottaa jotku värikkäät ettei aina oo mustaa tai jotain tumma värejä :D

   Poista
 2. Mä komppaan Helinää, että välillä tuntuu siltä että mitään ei tapahdu. Ja joskus tuntuu jopa vaan siltä, että tapahtuu ainoastaan taantumaa :D Mutta kyllä se siitä! Mullakaan ei aina spagaati mene täysin pohjaan, mutta venyttelystä saa sellaista liikkuvuutta myös muualle kroppaan kuin vaan niihin spagaateihin. Siis, että monien balettiliikkeiden tekeminen helpottuu ja jalka nousee korkeammalle... Varsinkin, jos venyvyys ja voima lisääntyvät samassa suhteessa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se.. toivotaan että alkaa tulemaan näkyviä tuloksia. Puhut totta että venyttelystä saa lisää liikkuvuutta ja se helpottaa monen liikkeen tekemistä. Mun pitäisi myös saada enemmän voimaa jalkoihin, jotta jalat nousisi hiukkasen korkeammalle.

   Suosittelen ostamaan tollaset töppöset! :) Käytän ite tossuja kotona venytellessä ja muutenkin. Eli käytän niitä aina kun voin :D En välttämättä viitsi kuletella niitä mukana, koska ne ei mee kauheen pieneen tilaan enkä viitsisi sulloakaan niitä. Villasukat saa silloin käydä. Mutta jos balettia olisi useamman tunnin päivässä kulettelisin töppösiä mukana.

   Poista
 3. Ainiin ja noi töppöset on niin ihanat! Mä oon tähän asti tyytynyt käyttämään vain villasukkia, kun olen miettinyt että tulisikohan noita töppösiä käytettyä kovin paljon. Tai hetken vain ennen tuntia ja kotona venytellessä.. Tai ehkä pitäisin niitä kotona koko ajan ;D. Missä tilanteissa sä niitä yleensä käytät vai oletko vielä ehtinyt käyttämään? Suosittelisitko hankkimaan? :)

  VastaaPoista
 4. Löysin vasta nyt blogisi kunnolla ja olenkin nyt tätä lueskellut:) vaikka tää onkin vanha postaus niin ajattelin tulla tsemppaamaan tossa spagaatissa! Aloitin venyttämään sinuakin jäykemmästä tilanteesta ja nyt mulla on toinen puoli useimmiten pohjassa:)yllättävän nopeasti lihas venyy jos jokapäivä venyttää!! Tsemppiä siis:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ettälöysit :) Pitäisi ruveta ehkä venyttelemään joka päivä niin näkisi tuloksen nopeammin. Hyvä kuitenkin kuulla ettei ole kuitenkaan ihan toivoton tapaus :D

   Poista