tiistai 1. joulukuuta 2015

Balettia televisiosta sekä näyttämöltä

Lauantai-iltana tuli istuskeltua sohvalla ja selailtua mitä telkkarista tulee. Huomasin että Yle Teemalla alkaa elokuva Punaiset kkengät. Olen aina halunnut katsoa sen. Leffa oli ihan hyvä, välillä vähän outo. Tykkäsin tanssikohtauksista tietysti :) Suosittelen katsomaan kyseisen leffan. 


Punaiset kengät. Elokuva vuodelta 1948.
 Leffan löytää Areenasta vielä 28pv. 

Elokuva on tehty vuonna 1948. Se on H. C. Andersenin sadun inspiroima tanssielokuva taiteensa orjaksi joutuvasta nuoresta ballerinasta. Leffan esittelytekstin löydät täältä.

Päädyin selailemaan Ylen sivuja sanalla baletti. Huomasin artikkelin Lumikuningattaresta. Siinä luki että Lumikuningatar -baletti aijotaan esittää Yle Teemalla joulupäivänä klo 19. Pakko katsoa vaikka olen sen jo kerran nähnyt :D 


Eilen kävin katsomassa Jyväskylän Paviljongissa St. Petersburg Festival Balletin Joutsenlammen. Pidin esityksestä tosi paljon. En siis ole aiemmin nähnyt Joutsenlampea. Lavasteet pysyivät melko samana koko esityksen ajan ja musiikki tuli nauhalta, joka on ihan ymmärrettävää, kun kyseessä on kiertelevä seurue. 

 
Muutama kuva esityksestä


Huonoa oli se kun Paviljongin lava on aika pieni, niin huomasi välillä ettei tanssijat mahtuneet kunnolla tekemään kaikkia liikkeitä. Esityksen lopussa tuli semmonen "nytkö se loppu" fiilis. Olisin varmaan voinut katsoa sitä vielä kauemmin :D Pitää päästä joskus uudestaan katsomaan se!


2 kommenttia: