perjantai 18. joulukuuta 2015

Joululoma

Nyt alkoi itselläkin joululoma. Työkokeilu koululla loppui tänään ja baletista oli tiistaina vikat tunnit. Jooga loppui jo viime viikolla. Tänään käytiin koulun kanssa joulukirkossa, jonka jälkeen tuli semmonen kiva joulufiilis (vaikka en olekaan mikään uskonnollinen ihminen). Työkokeilusta jäi päällisin puolin positiiviset ajatukset, ja sain ainakin varmituksen siihen mitä haluan tehdä isona :D Eli joko olla luokanopettaja tai koulunkäynninohjaaja. Loppiaisen jälkeen menen vielä sijaistamaan pariksi päiväksi ja menemme ekana päivänä ysien kanssa tutustumaan Jyväskylän Kaupunginteatterin puvustamoon


Sain tälläiset ihanat läksijäislahjat :3

Tältä vuodelta baletista jäi mukavat fiilikset. Opin paljon uutta sekä esim. pirueteissa paransin huomasti. Pystyn tekemään liikkuvia hiukan nopeammassa tahdissa useamman peräkkäin. Tykkäsin tosi paljon grand jetéjeistä, ja niistä on jäänyt melkeinpä joka kerta hyvä fiilis. Sellanen että osaan ne. Venyvyys on vielä mitä on. Sitä on onneksi lomalla aikaa parantaa. 

Kärkkäri jutussa tuli hiukan takapakkia, nimittäin ope ei sittenkään suosittele että alottaisin tekemään tankosarjoja meidän tunneilla ne jalassa. Niin kuitenkin ymmärsin, että saisin mennä lasten kärkkäritunneille harjoittelemaan, mutta he ovat jo aloittaneet kärkkäri harjoitukset jo syksyllä, niin ei se sitten kannata. Ope ehdotti jos ottaisin Tanssiopiston rehtoriin yhteyttä tässä kärkkäri asiassa. Moni muukin aikuistanssija on kysellyt niistä, joten ehkä syksyllä alkaisi aikuisten kärkkäritunti, jos saadaan tarpeeksi kiinnostuneita. Tuntuu hölmöltä nyt kun olin niin innoissani asiasta ja menin ostamaan tossut... No toivotaan ettei mun jalka muutu ensi syksyyn mennessä.

Tänään katsomaan siskoni kanssa uusinta Star Warssia :D olen aivan innoissani. Olisi ollut kiva mennä ensi-iltaan katsomaan se, koska siinä olisi ollut sellainen erilainen filis. Ensi viikon alussa olisi suunnitteilla mennä katsomaan myös uusin Nälkäpeli sekä tehdä loput joululahja ostokset. 

Onko teillä alkanut jo joululoma? Onko teillä mitä suunnitelmia lomalle? :)

8 kommenttia:

 1. O__o mitä ihmettä se teidän opettaja sekoilee? Ensin lupaa ja sitten sanoo että ei, tosi kummallista.
  Mä oon menossa myös katsomaan starwarssia ensi viikolla poikaystävän kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän sanoi että olisi hyvä aloittaa ihan alusta, kun lähtee tekemään kärkkäreillä. Tottahan se on. Nyt asiat kuitenkin on selvitetty ja ehkä syksyllä pääsen sitten aloittamaan :) Ei ne tossut varmaankaan kaappiin jää pölyttymään syksyyn asti. Pakko niillä on jotain päästä tekemään, jotain pientä ja helppoa missä en ehkä riko nilkkojani.

   Poista
 2. Harmi, että kärkkärijutussa kävi tuolleen. Toisaalta on ehkä ihan hyvä lähteä treenaamaan kärkitreeniä ihan sieltä alkeista niin tulee luotua hyvä perusta sille kärkitanssille. Tuli vain mieleen, että jos olisit yksin tehnyt teidän tunneilla kärjillä tankosarjoja yms. niin se olisi ollut ihan sun omalla vastuulla koko homma silloin. Varmasti olisit siis pärjännyt hyvin, mutta teidän ope ei olisi varmaan isossa ryhmässä ehtinyt keskittymään yhteen kärkkärityppiinn niin paljon.. Kärkitreeni on kuitenkin ihan hyvä aloittaa sieltä simppeleistä relevee jutuista ja muista helpoista asioista. Tosin en oo paras puhuja kun muistan tehneeni jo tyyliin tokilla tunneilla muiden mukana pique piruettejakin kärjillä :DD Ihan kauheeta oikeasti, en suosittele!

  Tosin en tiedä miksi et voisi lasten tunnille mennä mukaan kärkitreeniä tekemään. En usko, että ne ovat syksyn aikana taas niiiiin pitkälle ehtineet kun lapsista on kuitenkin kyse :). Itsekin aloitin kärjillä sillä tavalla, että tein pitkään tangossa samoja asoita mitä muut keskilattialla ja se oli ihan tosi ok.

  Tunnistin sutkin (Yksisarvisen myös) muuten tän viikon tunneilla, missä olin korvaamassa. Olin se kärkkärityyppi siellä seassa. Tosi kivoja teidän tunnit ja innokasta porukkaa! :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkasinkin niin kun luin Yksisarvisen kommentteja! :D hauskaa. Osaat tosi hyvin tanssia, ihailin kuinka nätisti menit niillä kärkkäreil :)

   Puhut totta. Opella ei välttämättä olisi paljoa aikaa katsoa miten mulla menee niillä ja teenkö oikein. Kauheeta jos pitäisi heti ruveta tekemään piruetteja niillä! :D En pystyisi. Pitää kysäistä vielä rehtorilta tuosta lasten kärkkäri tunneille menosta.

   Kiitti paljon! Sun kommentista oli paljon apua :)

   Poista
 3. Heh, kiitti paljon! :)

  Sitä piti vielä sanoa, että itsekin tosiaan aloitin silloin nuorempien tunnilla kärkijutut ja oli se aluks vähän noloa olla siellä lasten joukossa (siihen kyllä tottui nopeesti). Mutta sieltä sai kyllä hyvän motivaation kehittyä nopeasti ja päästä oman ikäisten tunneille.. Mäkin aloitin baletin siis aikuisbaletin alkeet2-tunnilta ja sieltä sitten lähdin klassisen baletin perustunneille aluksi perus 3 tasolle kärkitreeniin ja sille tielle jäinkin.. Menin seuraavaksi korkeammalle tasolle kun kehitystä tapahtui. Eli pointtina vaan sellainen, että jos ja kun motivaatiota löytyy (niinkuin sulta vaikuttaa löytyvän) niin kantsii vaan mennä mukaan, vaikka joutuisi oman mukavuusalueen ulkopuolelle (lasten tunnit, uusia vaikeampia juttuja..). Toki jos haluaa ottaa baletin ihan rennosti ja rauhassa, niin ehtii sitä myöhemminkin kärkijuttuja treenata :).

  Tää oli vain tällainen motivointi, että jos yhtään kiinnostaa ja on halua kehittyä nopeammin baletissa niin kaikki on mahdollista, mutta se vaatii vaan vähän sitä mukavuusaluen ulkopuolelle astumista välillä. Tulipa pitkä selitys :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitko silloin suunnilleen minkä ikäinen kun aloitit kärkäreillä tanssimisen? Sehän se onkin niin että niskasta kiinni ja menee vaan sinne lasten kärkitunneille. Tietty se tuntuisi vähän hölmöltä mennä n. 11-12-vuotiaiden kanssa tanssimaan kun itse on jo 22-vuotias :D

   Kiitos paljon tästäkin kommentista! Näistä on ollut paljon apua :)

   Poista
 4. Muakin kiinnostaisi kyllä aloittaa jo nyt keväällä kärkitanssi, mutta toisaalta, eihän mulla mikään kiire ole. Olen joka tapauksessa liian vanha, jotta voisin päästä mihinkään balettioppilaitokseen tai muuhun tuollaiseen (auts ku sattu kirjoittaakkin tuo totuus, nyyh :D), niin ei se reilu 6kk sinänsä haittaa.

  Hmm pitäisiköhän mun keksiä itselleni joku hieman parempi etunimimäinen nimimerkki kuin Yksisarvinen :'DDD Aloitin tuon oman blogini niin, että pidin sitä jonkun puolisen vuotta yksityisenä, jolloin vaan omat irl kaverit näki mun juttuni, ja siinä blogin luomisvaiheessa keksin ehkä minuutissa nimen blogilleni. Nyt vähän kaduttaa... Ehkä jossain vaiheessa teen jonkun suuren uudistuksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun lasten kärkitunneille jos haluat aloittaa aikaisemmin! :D Enpä itsekään ole tähtäämässä mihinkään balettioppilaitokseen, koska itsekin olen jo sinne liian vanha. Mutta silti haluaisin aloittaa kärki harjoittelun jo nyt.

   Eihän siinä mitään, jos ei halua omalla nimellä kirjoittaa, niin olla sitten nimimerkkinä joku muukin kuin oikee nimi :D Voihän sitä kuitenkin vielä muuttaa jos siltä tuntuu.

   Poista