sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kuulumiset tältä viikolta

Tällä viikolla olen kerennyt treenaamaan aika paljon. Maanantain kärkkäritunneilla ei oikeastaan tehty mitään erikoista. Tunti meni mielestäni ihan mukavasti. Ei tapahtunut itselle mitään merkittävää onnistumista tai epäonnistumista. Haluaisin tehdä kärkkäreillä enemmän kuin sen n. puoli tuntia! :D Harmi kun tunti on vain sen 45 min. Tunnin jälkeen tein nopsat venyttelyt ja päätin harjoitella hiukan piruetteja joista hieno video :D 


Piruetit kaipaa hieman harjoitusta :D

Tiistain tunti meni kans ihan kivasti vaikka en vieläkään oikein tykkää siitä lattialla tehtävistä tankosarjoista. Niistä ei tule niin baletti fiilis. Pikkuhypyissä en tajua miksi mun jalat eivät tottele mua :D Siinä keskivaiheilla ne sekoo ja joudun pysähtymään, ja katsomaan muilta missä kohdassa mennään. Oli kiva kuitenkin kun ope kehui mua niissä, että mulla on vahvat jalat ja pääsen hyppäämään aika korkealle :) Paikallaan olevat pirueti meni noh... jotenkin hyvin. Mulle sanottiin että tekniikka on ihan oikea, mutta mun lantio ei pysy paikallaan, joten siksi ne menee hiukan plörinäksi. Pitää ruveta keskittymään pitämään se paikoillaan. En tiedä näkeekö sitä tuosta videosta.


Käkkäritunnin asu

Pääsin tällä viikolla vasta ekaa kertaa jooga tunnille, koska ekalla kerralla ulkona oli hirveä myrsky, niin ei tehnyt mieli mennä ulos ja toisella kerralla mulla oli migreeni. Oli tosi mukava mennä sinne, koska sen jälkeen tuli oikein mukava rentoutunut olo. Tehtiin aika paljon lonkkiin ja alaraajoihin kohdistuvia liikkeita, joka oli musta tosi kiva. Meillä vaihtuu nyt kevääksi toinen vetäjä, sama joka oli silloin syksyllä ekoilla tunneilla. Ei haitaa yhtään :)

Olemme nyt kaksi viikkoa poikaystäväni vanhemmilla kissavahteina, koska he lähtivät pariksi viikoksi lomalle Thaimaaseen. Ihan mukava on ollut asua heidän kotonaan, nimittäin täällä on hiukan enemmän tilaa harjoitella piruetteja ja venytellä. Heidän talo on aika kaukana kaikesta, niin on mulla hyvä syy aloittaa avoimen yliopiston opinnot kunnolla. Aloitin siis kasvatustieteiden perusopinnot ja tuntuu jo nyt että niistä opinnoista ei tule mitään! :D Liian kauan aikaa kun on viimeksi kirjoittanut esseitä yms.Raipe ja Nöpö

Olen tällä viikolla kerennyt myös venytellä tosi paljon! Yleensä olen ärettömän laiska.... Tänään olisi tarkoitus myös venytellä ja hiukan treenata nilkkoja sekä piruetteja. Niiden lisäksi jatkan tämän hetkistä ompeluprojekia eli korsettien tekoa. Mulla ja mun siskolla on ollut tarkoitus tehdä historialliset mekot (toinen olisi tämän tyylinen mekko ja toinen tämän tyylinen). Tarvitsemme sinne alle myös korsetit, joten päätin tehdä ne itse, koska silloin niistä tulee ainakin sopivat. Ne ovat olleet mulla jo reilun puoli vuotta työn alla. Hups! En ole saanut aikaiseksi tehdä niitä ennen kuin nyt... Ajattelin tehdä siitä projektista oman postauksen, jossa kerron hiukan lisää.Ompeluun liittyen sain eilen äidiltäni "uuden" ompelukoneen. Mulla on ollut äidiltä lainassa hänen 80-luvulta peräisin oleva ompelukone ja se on aika kovaääninen ja hidas. Nyt sain häneltä vielä vanhemman koneen :'D Mutta se on huomattavasti paremman oloinen ja ihanan hiljainen! Nyt voin kuunnella musiikkia samalla kun ompelen. Vielä kun saisi sen saumurin hankittua...


"Uusi" ompelukoneeni Eva midinette 70

Tuntuu et tuli kyl aika sekavan oloinen postaus. Liian monesta asiasta on jotenkin vaikea saada yhtenäinen teksti, joten anteeksi siitä... Toivottavasti pysyitte perässä :) 

2 kommenttia:

  1. Laitan sulle nyt vielä lisävinkin tänne sun omaan postaukseen ;) jos tarviit ohjeita nimenomaan noihin kahteen pukumalliin niin pitäisi löytyä suht helposti vinkkejä etsimällä civil war era ja bustle gown era. Tuo Cold mountain leffan puku on siis noin 1800-luvun puoliväliä ja siihen pitäs löytyä kyllä tietoa helpostikin,etenkin amerikkalaisilta sivuilta. Amerikan sisällissotaa harrastetaan paljon.Ja tuo turnyyripuku sitten 1800 luvun lopussa on kans suosittu aikakausi, siitäkin pitäs löytyä tietoa suht helposti. Tieto voi tosin yleisesti olla vähän hajallaan niin saattaa olla että alusvaateasiaa löytyy eri paikasta kuin esim helman kaavoitusohjeet tai ompelutekniset ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti paljon! :) Oon ottanut mallia yläosien tekoon Historiallinen teatteripuku kirjasta. Pitää varsinkin etsiä tuon turnyyripukuun enemmän ohjeita. Sekä tietty turnyyrin ja krinoliinin tekoon tarviin enemmän ohjeita.

      Poista