sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Retki Helsinkiin

Nyt on reissu tehty Helsinkiin ja Suomen Kansallisoopperaan. Päivä oli tosi kiva, mutta myös puuduttava. Tuli istuttua niin paljon. Ensin n. neljä tuntia bussissa, kansallisoopperan kierroksen jälkeen syömään ja sitten Bajadeeri esitys sekä vielä takaisin Jyväskylään. Alkoi pikkusen jalat puutumaan paluumatkalla. 


Kun saavuimme kansallisoopperalle oli meillä ensimmäisenä kierros oopperatalon kulisseissa. Pääsimme näkemään heidän suurimman baletin harjoitussalin ja se oli toooosi iso. Olisi kiva päästä niin isossa salissa tanssimaan :D Käytiin kierroksen aikana puvustamossa ja sekin tila oli valtava. Paljon koneita ja pöytätilaa, kelpais. Kaikki vaatteet mitä nähtiin siellä oli älyttömän hienon näköisiä (nähtiin ainakin Oopperan kummituksen sekä illan esityksen Bajadeerin vaatteita) ja ne tutut <3 yhtä piti vähän hiplatakin ;D Siitä seuraavaksi pyörähdettiin hattujen tekijöiden tiloissa sekä näyttämön takaovella kurkkaamassa. Näyttämö on aivan jumalattoman iso. Se on vain pieni osa mitä yleisö näkee. En muista mikä se neliömäärä oli, mutta muistan sen et luku oli iso. Korkeuttakin näyttämöllä oli muistaakseni 25 m, mutta pakkohan sitä on olla jotta lavasteet saadaan nostettua yläilmoihin piillon. Lopuksi käytiin vielä katsomassa missä itse lavasteet tehdään. 

Kansallisoopperan tanssisali

Kierroksen jälkeen lähdettiin syömään Mammarosaan. Meille oli sinne varattu paikat ja olimme myös tilanneet ruuat etukäteen. Meille oli suunniteltu kolmen ruokalajin menu, jossa oli muutama vaihtoehto joista valitsimme mitä haluamme syödä. Itse söin alkupalaksi blinejä muikunmädillä, pääruuaksi päivän kalaa, hummeririsotolla ja hollandaise kastikkeella ja jälkiruuaksi lakkabrulee. Kaikki oli tosi hyvän makuista, varsinkin lakkabrulee :D 


Ruuan jälkeen lähdimme takaisin oopperatalolle. Meillä oli tosi hyvät paikat, 2. parvelta ja itsellä paikka ihan keskellä. Siitä näki tosi hyvin esityksen eikä tarvinnut urkkia mitenkään. Esitys oli aivan ihana! Tykkäsin tosi paljon. En osaa valita mikä kohtaus oli paras, koska tykkäsin kaikista. Musiikki kiva kuuloista sekä puvustus tosi kaunis. Pukujen timantit välkkyi kauniisti :)


Hieman sellaista manaamista tähän loppuun, nimittäin on ihan sairaan rasittavaa, kun vieressä istuu tyyppi joka kommentoi, nauraa oudoissa kohdissa ja matkii tanssijoiden käsien liikkeitä vierressään istuvalle kaverilleen. Pitäisi nyt sen verran ymmärtää että toisille olisi hyvä antaa rauha katsoa esitystä ja kommentoisi sitä sitten vaikka väliajalla. Olen kuitenkin hiljainen perus suomalainen ihminen, joka ei uskalla sanoa kuitenkaan mitään vaan miettii ja manaa mielessä. En ehkä sen takia viitsinyt sanoa, koska olen paljon nuorempi kuin tämä vieressä istuva kommentoija. Jos olisi ollut niin, että vieressä istuva olisi ollut minua nuorempi niin ehkä olisin sanonutkin jotain.

Toinen ärsytyksen kohde oli sen kun jotkut eivät viitsi nostaa ahteriaan ylös kun joku on kävelemässä heidän ohitse omalle paikalle. Käytävä on muutenkin kapea, tukena on ainoastaan matala kaide josta pitää kiinni ja olemme suht korkealla. Itsellä kun sattui olemaan vielä korkkarit jalassa sekä pieni korkeanpaikan kammo, niin hiukan pelotti koikkelehtia istuvien jalkojen yli. Väliajan jälkeen ärsytti jo sen verran kun palasimme paikoilemme niin tiuskaisin yhdelle, joka jäi TAAS istumaan, että voisiko siirtää edes sen laukun pois tieltä, koska se oli siinä kulkuväylällä. Sekä kaksi muutakin, jotka myös istuivat molemmilla kerroilla, joutuivat kokemaan sen kun rynnin heidän jalkojen yli... Anteeksi tälläinen manaus...

Mutta onneksi nämä pienet ärsytyksen kohteet eivät pilanneet täysin koko iltaa. Kuitenkin jäi päällisin puolin mukavat fiilikset reissusta :) 


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika ihanalta päivältä! Opiskeluaikana pääsimme käymään Kansallisoopperan ja -baletin tiloissa ja minusta se on aina jännittävää päästä näkemään "kulissien" taa. Siellä se suurin osa työstä tapahtuu ja yleisö näkee lavalla vain sen jäävuoren huipun. Tosi jännittävää! On muuten käsittämätöntä mikä määrä tossuja tanssijoilta kuluu vuoden aikana.

  Käyn itse harvoin teatterissa, baletissa en ole käynyt koskaan, mutta olen kuullut niissä ahkeraan käyvältä kaverilta että ihmiset käyttäytyy nykyään todella huonosti. Eräänkin kerran hänen takanaan oli istunut kaksi keski-ikäistä naista joka puhua pälättivät jotain ihan muuta koko esityksen ajan. Jos ei jaksa keskittyä esitykseen niin kannattaako sinne mennä ollenkaan pilaamaan muiden iltaa? Minusta aika anteeksiantamatonta ja käsittämätöntä aikuisilta ihmisiltä ettei osata edes alkeellisia käytöstapoja. Mutta hyvä ettei tuo henkilö onnistunut pilaamaan koko tunnelmaasi sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän se on. Tosi kiva kun sinne pääsee vähän päällistelemään :D Utelias ihminen kun olen. Onneksi toisaalta harrastelijalla ei mene tossuja niin paljoa vuodessa mitä ammattitanssijalla :D Sitä rahan menia jos menis.

   Suosittelen jos on mahdollista, niin käymään katsomassa balettia!

   Niinkhän se on... Sen ymmärtäisin jotenkin jos joku lapsi puhuis seillä, mutta aikuiset. Pitäsi itsekin löytää sen verran rohkeutta ja sanoa asiasta sellaiselle ihmiselle.

   Poista
 2. Oi, kuulostipa aivan ihanalta reissulta!
  Vähän helpotti mun paikkapelkoa tuo kuva kakkosparvelta, sillä mun paikka on (okei, huonommat) kolmosparven takariviltä. Vielä kun en ole mikään pituuden jättiläinen, niin pelkään etten näe sieltä takaa ollenkaan. Onko ne parven penkkirivit myös nousevat kuten permannolla?
  Noh, onneksi mä tilasin ne teatterikiikarit :D

  Tosi typerää käytöstä niiltä sun vierustovereilta, ja vielä aikuisilta! Kaikenlaisia ääliöitä sitä mahtuukin. Pitäisi olla jonkinlainen käyttäytymiskoe ennen esitystä, että jos et läpäise niin et pääse katsomaan. Tai jotain.

  Mutta nyt alkoi oma jännitys nousta, kun ensi viikon jälkeen nokka kohti Helsinkiä ja ZAKHAROVAA katsomaan! Iiks..!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että sun paikaltakin näkee hyvin. Meillä oli silloin kun käytiin katsomassa Oopperan kummitus paikat 3. parvelta ja toiselta riviltä melko reunasta. Parvenkin penkki rivit on nousevat, kuten esim. Finkinon teattereissa. Oopperalla on myös niitä koroketyynyjä, jonka voi laittaa siihen tuolille ja istua sen päälle :) kantsii kokeilla sellaista jos tuntuu et ei meinaa nähä.

   Joo vois pitää sellasen käyttäytymiskokeen xD Moni saattas jäädä ovelle. No toivotaan et jos kyseinen henkilö tekee saman tempun et joskus joku on rohkeampi kuin minä sanoo hänelle siitä.

   Toivotaan ettei sulla ole mitään tollaisia vierustovereita, jotta saat rauhassa katsoa Zakharovaa :D

   Poista
 3. Blogin pitäjän linjaa kunnioittaen:
  https://ketovuori.blogspot.fi/

  VastaaPoista