tiistai 12. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset balettitunnit

Eilen alkoi minulla kärkitossutunnit. Olin odottanut sitä siitä lähtien kun kuulin että Tanssiopistolla alkaa sittenkin aikuisten kärkkäritunnit. Tunti meni ihan mukavasti. Emme kerenneet paljoa tekemään, koska tunnista meni n. 15 min kun ope kertoi vähän kaikkea kärkitossuista ja niillä tanssimisesta (tunnin pituus on siis 45 min). Sen jälkeen aloitimme lämmittelemään tangolla pehmeillätossuilla. Teimme ekassa sarjassa pliéitä ja relevéitä, toisessa tenduja. Lopuksi meillä olisi vielä ollut jonkinlainen hyppy sarja, mutta emme tehneet sitä, koska aika meinasi loppua kesken. Loput 10 min laitoimme kärkkärit jalkaan ja kokeilimme niillä puolivarpailla oloa ja sekä kärjellä oloa. Vähän jäi harmittamaan kun emme kerenneet tekemään hirveästi kärkitossuilla :(  


Tässä kuva eilisestä ja tämän päivän asusta. Päällä Blochista tilattu balettipuku :)

Tänään jatkui alkeet 2 tunnit. Aloitimme tekemään tankosarjoja lattialla maaten, joka oli hiukan outoa :D Ei ihan suosikikseni päässyt. Tykkään kuitenkin enemmän tehdä tankosarjat joko tangossa tai keskilattialla. Ihan hyvää treeniähän se tietty oli, koska mulla rupesi hiukan vatsalihaksiin ottamaan. Lopuksi noustiin pois lattialta makaamasta ja teimme hyppysarjan jossa tehtiin mm. changementeja, échappeja. Sekä vielä ihan lopuksi aloitettiin harjoittelemaan paikaltaan piruetteja. Jei! Oon ootanu milloin aloitamme kunnolla harjoittelemaan niitä :)

Huomenna keskiviikkona jatkuu myös jooga. En oikein hirveästi oota sitä, koska en tykkää siitä vetäjästä. En tiedä mikä siinä on etten tykkää hänestä, varmaan se kun syksyllä meillä oli sijainen niin tykkäsin hänestä enemmän. Muuten jooga olisi ihan ok.

Nyt odottelemaan lauantain Helsingin reissua. Lähdemme Tanssiopiston kanssa käymään Suomen Kansallisoopperalla. Pääsemme tutustumaan siellä kulisseihin ja illalla katsomme baletin Bajadeeri :) Pitää ruveta miettimään mitä laittaisi päälle, kun sen pitäisi sopia myös päiväksi että illaksi. 

2 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuo Blochin puku! Mua vähän harmittaa etten voi ite oikein tilata noita yläosasta avonaisempia tai läpikuultavampia koska mun on pakko käyttää tukevia urheiluliivejä tai muita tukevia liivejä puvun alla. Ei näytä kivalle jos paksut olkaimet näkyy läpi :(

  Tankosarjat lattialla maaten kuulostaa tosi jännältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kyllä harmi, mutta onneksi löytyy niitä yläosasta ei niin avonaisiakin pukuja jotka on vielä kinakin näköisiä :)

   Tankosarjan teko lattialla oli hiukan mielenkiintoista. Silleenhän se on hyvä treeni tapa, koska siinä tulee treenattua hiukan erikin lihaksia ja tietty eri tavalla kuin perus tangolla.

   Poista