torstai 10. maaliskuuta 2016

Balettia, balettia

Hiihtoloman jälkeen mulla lisäänty balettitunnit kahdella tunnilla. Torstaina baletin alkeet 1 kärkitossuilla ja tiistaille tuli toinen tunti lisää, koska alamme harjoittelemaan meidän kevätnäytösesitystä. Eka tunti on ns. tekniikka tunti ja toisella harjoitellaan esitystä. Tuli pieni pelko etten pääse tän viikon tunneille, koska hiihtoloma viikon perjantaina iski flunssa. Onneksi se ei pahentunut ja enää on vaan nenä tukossa ja yskittää.

Meidän Tanssiopiston tämän vuoden kevätnäytöksen teemana on sosiaalinen media... En ole siitä kovin innostunut. Aloitimme tiistaina harjoittelemaan sitä esitystä. Esityksen alku vaikuttaa mukavalta ja olemme varmaan taas lintuja, tällä kertaa vaan Twitterin lintuja :'D Se ei ole vielä varmaa mutta sellaista puhuttiin. Päästiin itekin suunnittelemaan esitystä kolmen hengen ryhmissä. Meille annettiin viisi eri liikettä joista meidän piti tehdä oma sarja. Sarjasta piti löytyä käsien port de bras, arabesque, joku hyppy, taivutus ja joku pyörähdys. Oli kyllä ihan hauskaa päästä itse suunnittelemaan :) Ainut et heti kun näki muiden väsäilyt niin rupes aattelee et "noilla on parempi :P". Ei se meidän keksimä kylläkään mikään huono kuitenkaan ole.

Hihii, löysin Tanssiopiston sivuilta kuvan meidän viimevuotisesta kevätnäytöksestä ;D

Maanantain kärkitunti meni ihan mukavasti taas. Päästiin tekemään keskilattialla boureeta :) Se oli hauskaa ja yllättävän rankkaa! Pohkeet on ollut sen jälkee vähän kipeet. Tänään alkeet 1 tunti meni kivasti. Tankosarja oli tosi helppo, tein sen lämmittelynä pehmeillä tossuilla. Keskilattaia sarjoista en tykänny oikeestaan. Kaipasin jotakin lisää siihen. Jotenkin se opekin tuntu oudolta... Voi olla että olen tottunut meidän toisen open opetustyyliin (joka pitää siis kärkkäritunnin ja tiistain molemmat tunnit). 

Hei, voisin tehdä itsekin sellaisen kysymyspostauksen. Joten laitelkaa kysymyksiä tulemaan! :) 

9 kommenttia:

 1. Miksi et pitänyt siitä toisen opettajan tunnista tai miksi et tykännyt keskilattia sarjoista? Mitä sarjoja alkeistasolla on? Sautee hyppyjä, echappeita, temps lietä? Omista alkeistani on niin kauan, etten muista enää.
  Kannattaa muuten käydä useamman opettajan tunneilla, jos vaan mahdollista. Nimenomaan siksi, että opettajat painottavat eri asioita. Joku voi olla tosi tarkka siitä, että kaikki tehdään oikealla tekniikalla, mikä on todella hyvä. Jotkut voivat olla vähän lepsumpia sen suhteen, eivätkä korjaile kovin helposti. Jotkut panostaan enemmän ilmaisullisempaan puoleen. Toisaalta opettajilla saattaa olla ne omat suosikkisarjansa, joita teettää. Useammalta opettajalta saa mielestäni laajemman liikekielen ja oppii enemmän. Jos olisin tanssinut kaikki nämä vuodet vain yhden opettajan ohjauksessa, osaisin paljon vähämmän kuin mitä nykyään osaan. En edes enää muista kuinka monta opettajaa minulla on ollut, mutta veikkaisin 7 pitkäaikaisempaa opettajaa ja vuosia on kertunut noin kuutisentoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein sanoa mikä siinä opessa oli. Voi olla vaan se tottumis kysymys. Erilainen opetus tyyli. Olisin kaivannut keskilattialle enemmän kärjillä tekoa esim. olisi ollut kiva alkaa harjoittelemaan piruetteja ihan alusta.

   Me tehtiin keskilattialla sauté pikkuhyppyjä sekä välissä tuli relevé ja jossain välissä tuli pliéstä askel kärjelle (pehmeillä tanssiville puolivarpaalle), sitten tehtiin kulmasta sellasia arabeski asennossa tapahtuvia yhden jalan hyppyjä (en muista sen nimee muistin vielä illalla) sekä sellasta liikkuvaa sarjaa jossa oli kahta eri liikettä toinen niistä oli arabeski ja toista en tiedä nimeltä.

   Mulla ei ole ollut mahdollista käydä eri opettajien tunneilla (olen harrastanut vasta pari vuotta), koska tämä sama ope piti meille alkeet 1 ja nyt tota alkeet 2 ja kärki tuntia. Meidän koululla on yleensä yksi tunti yhdelle tasolle, joten opettajia ei voi valita.

   Poista
 2. Älä kiirehdi tota kärkitossuharjoittelua heti piruetteihin, jos olet vasta aloittanut, koska aina on loukkaantumisriski, jos ei perusteet ole kunnossa ennen kuin etenee vaikeampaan. Varsinkin jos piruettejen perustekniikka on vielä pehmeilläkin hakusessa. Ei ne lapsetkaan suotta vuosia harjoittele. Meilläkään, vaikka suurin osa porukasta on lapsena kärjillä tanssinut, ei piruettejä heti olla tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis tarkottanut et pitäis päästä pyörimään :D Vaan harjoittelemaan tasapainoja yhdellä jalalla tms. Jos ei keskilattialla niin vaikka tangossa.

   Poista
 3. Oi jee, kysymyksiä!

  Onko sulla lemppiballerinaa? Lempibalettia? Lemppari balettiseuruetta?
  Mikä on sun lemppariliike pehmeillä?
  Mitkä on sun vahvuuksia tanssissa?
  Miksi aloitit baletin?
  Mikä on sun tavoite tanssin suhteen? Onko sulla jotain (salaisia) tanssihaaveita?
  Kuka on sun esikuva niin tanssissa kuin tanssin ulkopuolella?

  Mikä on sun lempiruoka ja -juoma? Tv-sarja, johon olet totaalisesti koukussa?
  Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuva! Hmm kysymyksiä:
  Lempi villieläin?
  Asia(t), jo(i)ta fanitit täysillä lapsena?
  Lempikukka?
  Millaista musiikkia kuuntelet?
  Muistelen, että olet käynyt armeijan (pahoittelut, jos muistin väärin), millaista siellä oli? Voitko suositella sitä muille siitä kiinnostuneille naisille? Koitko olevasi vähemmän arvostettu sukupuolen vuoksi? Mikä oli erilaista kuin olit etukäteen ajatellut? Mikä aiheutti eniten "stressiä" tai negatiivisia
  ajatuksia, entä positiivisia?
  Mitä balettiliikettä tahtoisit päästä jo harjoittelemaan?
  Onko sulla sellaista luottovaatetta, johon päädyt jos nopeasti täytyy päättää mitä laittaa päälle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja muistit oikein et oon käyny intin ^^

   Poista
 5. Sun mielestä vaikein balettiliike?

  VastaaPoista