maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kysymyksiä ja vastauksia

Tästä postauksesta tuli aika pitkä, joten toivotaan että jaksatte lukea sen. Harmittaa kun olisin postannut tämän aiemmin, mutta kuvien puuttumisen takia se venyi, koska mun ulkoinen kovalevy meni paskaks. Olisin halunnut laittaa muutamia omia vanhoja kuvia, mutta ei väkisin... :( Pitää huomenna viedä se jonnekin missä se ehkä osattaisiin korjata. Voisin sit lisätä muutaman kuvan tähän. 

Ekana vastaukset kaikkiin balettiin ja tanssiin liittyviin kysymyksiin ja lopussa muita kysymyksiä. Kiitos vielä kaikille kysymyksien keksijöille! :)

Baletti kysymykset:

Onko sulla lemppiballerinaa?
Hmm... Lempi ballerinaksi sanoisin Mary Helen Bowers tai Mia Slavenska. En osaa sanoa perusteluja, nää vaa on mun lemppariballerinat :) 

Kuvat täältä ja täältä

Lemppari balettiseuruetta? 
Ei oo lempparia.

Lempibalettia? 
Tää on vaikee! :D Tykkäsin tosi paljon siitä Bajadeerista, joten voisin sanoa että se on tämän hetkinen suosikki.

Kuva täältä

Mikä on sun lemppariliike pehmeillä? 
Tykkään monista liikkeistä, mutta jos yksi pitää valita niin grand jeté ja liikkuvat piruetit (etenkin pique -piruetti).

Mitkä on sun vahvuuksia tanssissa?

Mun vahvuuksia tanssissa on varmaankin voima. Multa löytyy yllättävän paljon voimaa jaloista, joten hypyt on melko korkeita :)

Miksi aloitit baletin? 
Olen aina halunnut tanssia balettia, koska se on niin kauniin näköistä. Jo pienestä pitäen halusin alottaa baletin, mutta en varmaankaan ikinä sanonut sitä ääneen. En muista. Luulin lukiossa, että mun on myöhäistä aloittaa baletin harrastaminen, mutta onneksi olin väärässä. Tykästyin balettiin heti ensimmäisellä tunnilla <3

Mikä on sun tavoite tanssin suhteen? 

Hmm... Tämän hetkinen tavoite varmaankin on oppia tekemään paikaltaan piruetti kunnolla sekä saada se spaga pohjaan :D Mitään kovin suurta tavoitetta ei ole tällä hetkellä mielessä.

Onko sulla jotain (salaisia) tanssihaaveita?

Onhan mulla :D Niinkin kliseinen että haaveilen silti ammatitanssimisesta vaikka tiedän sen olevan jo mahdotonta :D Ainahan voi silti haaveilla ja kuvitella jos olisi ammattitanssija. Toinen haave mikä mulla on (hieman realistisempi) että omistaisin joskus oman tutun, joko itse tehdyn tai ostetun :3

Mitä balettiliikettä tahtoisit päästä jo harjoittelemaan? 
Olisi tosi kiva päästä harjoittelemaan fouetteja. Tiedän niiden olevan tosi vaikeita ja ennen sen opettelemista pitäisi osata aika hyvin piruetti. En ole itse vielä kovinkaan hyvä tekemään paikaltaan piruetteja, mutta ainahan voi haaveilla :)

Sun mielestä vaikein balettiliike?
Mielestäni vaikein liike tällä hetkellä on varmaankin ne piruetit. Niissä on niin paljon parannettavaa ja opittavaa, vaikka ne menisikin ympäri. Haluaisin oppia menemään tuplat :)

Kuka on sun esikuva niin tanssissa kuin tanssin ulkopuolella?
Tanssissa ovat ehkä ekassa kysymyksessä mainitut balleriinat, mutta tanssin ulkopuolelta voisin sanoa että mun esikuvana on Vivien Leigh. Hän oli niin kaunis, älykäs sekä vahva, vaikka sairastikin maanis-debressiota.

Kuva täältä

Muita kysymyksiä:


Mikä on sun lempiruoka ja -juoma? 

Tämäkin kysymys on vaikee jo sen takia, koska tykkään niin monista ruuista! :D Tykkään syömisestä. Mun on pakko laittaa tähän useempia, koska se lempiruoka vaihtelee mitä tekee mieli. Ainakin hyviä on pizza, lasagne, sushi, paistetut muikut sekä Kiinalainen ruoka. 
Lempijuomakin on vaikee päättää, ku seki riippuu tilanteesta. Välillä joku oikein hyvä punaviini, maito ja kuumilla keleillä joku kylmä limsa. 

Tv-sarja, johon olet totaalisesti koukussa?

Tästäkin mun on vaikee sanoo vaan yhtä. Voisin listata mun mielestä parhaimmat sarjat :D Eli Game of Thrones, Sinkkuelämää (oon kattonu ne kaudet monesti läpi), Frendit (tässä sama ku Sinkkikses), Hovimäki, Walking Dead (1. kausi) ja Dexter. Niitä lempisarjoja on paaaaaljon, mut tossa ehkä ne tärkeimmät. Tällä hetkellä olen ehkä "koukussa" Hannibaliin ja Californiacation.

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

Toivoisin olevani yliopistossa, melkein jo valmistumassa tai jo valmistunut. Olisin ehkä naimisissa nykyisen poikaystäväni kanssa ja odottaisin meidän esikoista. Asuisin vanhassa omakotitalossa :) sekä tietty tanssisin yhä balettia. 

Lempi villieläin?
Mun lempi villieläimet ovat miekkavalaat ja delfiinit :) Oon aina ollut kiinnostunut niistä (ihan pienestä asti) ja haluaisin nähdä niitä joku päivä luonnossa <3


Kuva täältä

Asia(t), jo(i)ta fanitit täysillä lapsena?
Joskus 5-vuotiaana fanitin Spice Girlsiä xD Mun lemppari laulaja niistä oli Victoria. Mulla ja mun siskolla oli niiden levy ja yksi kasettikin (yhden kappaleen päälle onnistutiin ite äänittämään omaa puhetta), juliste sekä t-paidat :D

Lempikukka?
Auringonkukka

Millaista musiikkia kuuntelet?

Kuuntelen tosi laidasta laitaan erilaista musiikkia popista rockiin ja jotkut hevikappaleetkin menee. Ainut että rapista en tykkää. Mun lempi bändejä ja muusikkoja ovat mm. Lana Del Rey, Johanna Kurkela, Taylor Swift,  Beyoncé, Ramstein, Within Temptation, Nightwish. Jos kuuntelen radiota niin kanavana on yleensä Radio Rock.


Onko sulla sellaista luottovaatetta, johon päädyt jos nopeasti täytyy päättää mitä laittaa päälle? 
Talvella/keväällä/syksyllä perus mustat pillifarkut ja joku perus toppi/t-paita ja siihen sellanen perus neule. Kesällä sellanen vaaleenharmaa trikoo maksimekko.

Muistelen, että olet käynyt armeijan, millaista siellä oli?
Siellä oli välillä kivaa ja välillä ei. Se riippui niin viikosta ja päivästä. Ekat pariviikkoa meni tosi nopeesti ja en olisi halunnut mennä lomille ollenkaa :D

Voitko suositella sitä muille siitä kiinnostuneille naisille? 
Suosittelen kyllä kokeilemaan jos edes vähänkin kiinnostaa. Naisella on suunnilleen 45 päivää aikaa lopettaa armeija ilman mitään ja sen jälkeen nainen on samanlailla asevelvollinen kuin mieskin. Eli jos haluaa sen jälkeen lopettaa intin on suoritettava siviilipalvelus. Tässä linkissä lisää tietoa naisten vapaaehtoisesta asepalvelusta.

Koitko olevasi vähemmän arvostettu sukupuolen vuoksi?
En ite kokenut suoranaista sukupuolisyrjintää, mutta kuulin että joillakin kouluttajilla oli ehkä hiukan negatiivinen asenne naisiin. Musta tuntu et yksi nais kouluttaja ei tykännyt nais varusmiehistä. 

Mikä oli erilaista kuin olit etukäteen ajatellut? 
Luulin että intissä olisi tosi paljon liikuntaa yms. mutta sitä olikin yllättävän vähän. Peruskoulutuskauden jälkeen se lisäänty pikkusen, mutta lopussa liikkuminen väheni. Luulin myös että aamulla olisi kauhea kiire aina mutta siinä olikin aika paljon aikaa lorvailla. 

Mikä aiheutti eniten "stressiä" tai negatiivisia ajatuksia, entä positiivisia?
Alokasaika oli tosi kivaa aikaa. Olin tosi kivassa joukkueessa ja ryhmässä. Alokaskauden jälkeen mun oli tarkoitus kouluttautua sotilaspoliisiksi (ja olla siellä 9kk), mutta mun oikea nilkka päätti sanoa itsensä irti, joten palvelinkin vain 6kk, ja siirryin muihin tehtäviin. Mun nilkassa oli jonkinlainen rasitusvamma ja se kipuilee vieläkin välillä, varsinkin jos se tärähtää kunnolla. Joten se nilkka ärsytti mua ihan älyttömästi ja se kun palvelutehtävien vaihto kesti useamman viikon. 
Jotkut kouluttajat olivat aika ärsyttäviä ja välillä tuntu et ne ei usko et mun nilkka on kipee. Luulivat että esitän. Jos voisin niin menisin uudestaan sinne ja ns. korjaisin asiat ja kävisin sen kunnolla loppuun. Kouluttautuisin spolleksi tai kävisin johtaja koulutuksen. Mua välillä rupee ärsyttämään kun mietin inttiä ja miten se meni mulla...
Positiivisena voisin vielä sanoa et Suojelukomppanian vääpeli oli mulle aina tosi mukava ja tuntu et hän ymmärsi ja uskoi minua. Hän kiittikin mua palvelukseni viimeisenä päivänä, kun olin ollut hänelle isona apuna :)

2 kommenttia:

 1. Mä en tiennytkään että oot käynyt intin! Tosi mielenkiintosta! Joskus mietin että olisi kiva mennä mutta en sitten tiiä olisiko musta siihen..

  Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo :) Voihan sitä aina kokeilla ja lähteä sieltä jos ei ookkaa oma juttu :D Mullakin tuli silloin kun mietin inttiin menoa et ei musta oo siihen, mut sit mun vanhin isoveli oli että menet!

   Kiitti ^^

   Poista