lauantai 23. huhtikuuta 2016

Tanssivideoita

Päätin käyttää meidän uutta tyhjää kämppää hyödyksi ja kuvata muutamia videoita. Ei nyt mitenkään kaunista katsottavaa, mutta tuleepahan huuomattua hyvin mitä pitäisi korjata. Toi on hyvä kun elokuvatyökalulla, jolla muokkaan videot, voi hidastaa niitä ja kerkee näkemään jokaisen pikku virheen. 


Oivoi... Nääkin piruetit täynnä virheitä! Kädet on liian lähellä vartaloa ja tasapaino on tosi huono. Toi lattia oli kyllä aika nihkee niin ehkä sillä oli osansakin noihin :P 

Tässä sama kuin ylemmissä pirueteissa, että käsien ja kropan välissä voisi olla enemmän ilmaa, nilkat voisi olla enemmän ojennetut...Huomaan että oikea jalka edelle oleva grand jeté ei ole niin hyvä kuin vasemman jalan. Kädetkin tekee jotain aivan omiaan :D ja nilkat sais olla ojennetummat.

Grand jeté kärjillä. Eihän sen teko muutu mitenkään tehäänkö se kärkkäreillä vaiko pehmeillä tossuilla, mutta päätimpähän kokeilla.


Bourée kärjillä. Tää on ehkä ainut mihin olen jotenkin tyytyväinen :D Alettiin muuten tiistain normi tunnilla harjottelee pikkujoutsenten variaatiota :)) Se on mun yks lemppareista ja oon aina halunnut päästä sitä harjoittelemaan. Meillä on tosin hiukan hitaampi musiikki siinä ja helpotetut askeleet. Ootan jo innolla ensi viikon tuntia!

8 kommenttia:

 1. Oi, pikkujoutsenten variaatio, se on ihana! Hei, tee video siitä sitten!

  Mutta mitä sun videoihin tulee, niin ainakin ekan videon pirueteissa sä hyödynnät pliétä ihan kivasti! Muista vaan spottaus, sillä on nimittäin tosi suuri merkitys piruetin onnistumisessa. Mä itse sorrun siihen että katselen lattiaan, jolloin koko ryhti tuppaa kaatumaan eteenpäin ja piruetti hajoaa.
  Kun teet piruettia, niin se vastakylki on tärkeä, se vie ympäri. Oletko koskaan kokeillut pitää vievän kyljen kättä vaikka vyötäröllä? Tällä tavalla olen itse tajunnut paremmin tuon vastakyljen merkityksen. Ensin tuntuu ihan kummalliselta ja mä ainakin mietin, että miten pirussa tästä oikein voi päästä ympäri kun ei ole toista kättä, mutta sillä johtavan kyljen kädellä ei ole niinkään suurta merkitystä.
  Mutta kyllä se siitä, sä olet jo lähellä! Mä tapasin oikeasti PELÄTÄ piruetteja ja skippasin aina niiden harjoittelun, mut nyt oon koko talven ja kevään tehnyt niitä joka ikinen treenikerta, ja kyllä ne sieltä rupeaa tulemaan. Toki yksi päivä on parempi piruettipäivä kuin toinen, näinhän se aina menee.
  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois tehä jos saa salin joskus kesällä varattua :D

   Hyvä kuulla että teen jotain edes oikein pirueteissa. Se spotti vaan meinaa unohtua aina -.- se kun olisi yksi tärkeimmistä... Mutta hyvä kun muistutit siitä :)
   En oo ikinä kokeillu pitää kättä vyötäröllä. Pitää muistaa kokeilla.
   Mä tykkään harjoitella piruetteja vaikka ne ei ookkaan vielä mitään täydellisiä. Harjoitus tekee mestarin :) Se on vaan että kotona jos harjoittelee niin se tarvii aika paljon tilaa. Katsotaan miten tuossa uudessa kämpässä on tilaa.
   Toi on niin totta että toisena päivänä piruetit menee tosi hyvin ja toisena ei :D

   Poista
 2. Piruetit vaativat rutkasti harjoittelua ja vaikka niitä olis harjoitellut kuinka paljon välistä ne sujuu ja välistä taas ei ollenkaan.
  Pirueteissa, kuten kaikessa baletissa kyse on keskivartalon hallinnasta. Piruetteihin ponnistaessa on kiinnitettävä huomiota että keskivartalo on suorassa ylöspäin eikä jotenkin etu- tai takakenossa tai sivuttain vinossa, koska silloin piruetin rotaatioakseli ei ole kohdallaan ja piruetin tasapaino skippaa joko eteen tai taakse. Spotti on kanssa tärkeä. Erityisesti sitä tarvitaan nopeissa pique-piruetti sarjoissa, koska ilman sitä saa kyllä päänsä sekaisin. Pique-pirueteissa pitää kiinnittää huomiota, kuten itse huomasit, että retiressä olevan jalan nilkka on ojennettu, mutta myös että se polvi osoittaa koko käännöksen ajan ulospäin eikä käänny eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä huomoista. En ollut huomannutkaan ennen kuin sanoit että mun polvi ei ole aukikierretty. Tästä on hyvä lähtä eteenpäin!

   Poista
 3. Mä en hirveän hyvin vielä osaa erotella kaikkia asentovirheitä mutta minusta pique-piruetti näyttää jo tosi hyvältä (ainakin paremmalta kuin mulla). Olispa mullakin tilaa videoida kotona mutta ahtaassa kämpässä ei piruetteja treenailla.
  Toivottavasti nähdään pikkujoutsen-videota piakkoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiitti :) On niissä kuitenkin paljon korjattavaa. Meillä ei ole enää noin paljoa tilaa kun tavarat tuli paikoilleen, mutta kyllä tosta pikkusen löytyy vielä tilaa kun ottaa maton pois.

   Joo pitää kattoo millon sellasta sais kuvattua ;D

   Poista
 4. Oh, pikkujoutsenet. Treenattiin sitä alkuvuodesta ja miten rankka se onkaan! Ja kun pitää vielä olla yhdenaikainen muiden kanssa, osata liikkua tarpeeksi tilassa jne. Ja oli myös aikamoista nilkkajumppaa. Oli kyllä hienoa päästä vihdoin tekemään sitä, vaikka ei mun suosikki olekaan. Big swans on enemmän mulle sopiva, samoin kun esim. Joutsenlammen pas de trois'n varkat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite tykään tosi paljon siitä. toi on totta et se on tosi rankka! Tulee kauheen kuuma ja hiki heti jo yhden kerran jälkeen :D Siks varmaan tykkään siitä.

   Poista