tiistai 28. kesäkuuta 2016

Juhannus


Nyt on juhannus viettetty tosi ihanassa seurassa, sekä aivan ihanassa paikassa! Sää suosi oikein kunnolla. Viettettiin juhannus kavereideni vanhempien mökillä Punkaharjulla. Mökki sijaitsi saaressa, joten sinne täytyi mennä veneellä. Rakastan olla moottoriveneen kyydissä varsinkin kun on lämmin ja aurinkoinen sää :) Sen kyydissä tulee jotenkin vapauttava olo. 


Juhannuksena tuli syötyä kunnolla (ruokaa ja herkkuja :D), valvottua myöhään, otettua aurinkoa, uitua ja saunottua sekä käytyä soutelemassa. Tälläisestä juhannuksesta olen haaveilut jo pitkään! Tosi perinteisestä. Poltettiin myös kokko, josta istellä on monta vuotta aikaa kun viimeksi oli juhannuskokon äärellä.

Aluksi kuvittelin että vesi on varmastikin jäätävän kylmää, mutta ei se oli jopa yli 20 asteen. Kokeilin myös vesisuksia, mutta niillä meneminen oli älyttömän vaikeaa. En pääsyt kunnolla ylös ja en jaksanut pitää siitä narusta kiinni edes pitkää. Veden vastus oli siinä liian suuri tai sit mun pylly painaa tosi paljon :'D Olisi ollut hauska jos siellä olisi ollut joku uimarengas, jota olisi voinut vetää veneen perässä. Oltiin ostettu siskoni kanssa Jyväskylän kaupunginteatterin kirppikseltä vappuna muutamia historiallisen tyylisiä mekkoja, ja pari oli sellaisia joista tuli heti mieleen että noi päällä haluan ottaa kuvia juhannuksena. Tässä pari kuvaa ne päällä. Kukkaseppele olisi ollut vielä kiva lisäys mutta saarella ei kasvanut kukkia. 


Juhannusneidot


Oli tosi haikeaa lähteä sunnuntaina takaisin kotia. Siellä oli niin rauhallista ja hiljaista. Kotona on aina melkoisen kova melu ulkona, koska meidän talon vieressä on iso tie, jossa kulkee paljon rekkoja sekä junarata on myös melkein takapihalla. Siellä saarella kuului vaan veden liplatusta, lintujen laulua ja satunnaisesti moottoriveneen ääntä. Sekä tietty meidän elämöinti :D Kun lähdettiin ajelemaan takaisin Jyväskylään, pysähdyttiin Savonlinnassa. Käytiin siellä satamassa syömässä jäätelöt ja käytiin vilkaisemassa Savonlinnan kirkkoa ulkoapäin. Tykkään tosi paljonn vanhoista kirjoista, en uskonnollisessa mielessä vaan historiallisessa. 

Tykästyin Savonlinnaan kaupunkina. Tosi ihanan näköinen, ja ei haittaisi jos joskus joutuisin muuttamaan sinne opintojen takia. En siis pääse tänäkään vuonna yliopsitoon, joten ensi vuonna haen Jyväskylän lisäski ainakin Savonlinnaan, koska sinne on helpompi päästä sisälle. Toivottavasti siellä on myös aikuisbaletin tanssimiseen mahdollisuus.

Ensi lauantaina sitten Seinäjoelle Provinssiin katsomaan Rammsteinia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti