keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Suomen Kansallisbaletin kesäkiertue 2016

Tuttuun tapaan Suomen Kansallisbaletti lähti kesäkiertueelle ja tiistaina he pistäytyivät Jyväskylän Lounaispuiston. Menin itse jo hyvissä ajoin paikalle (pari tuntia aikasemmin) siskoni kanssa, jotta saatiin hyvät istumapaikat. Ostettiin sinne pientä naposteltavaa mukaan. Siinä odotellessa esityksen juontaja piti pienen baletin perusliikkeiden opetussession. Eli käytiin läpi eka, toka ja kolmas asento ja tehtiin siinä pliét :D Aluksi sää näytti siltä, että alkaisi sataa vettä, mutta onneksi sitä tuli vain muutama pisara ja saatiin nauttia suht lämpimästä ja aurinkoisesta säästä.Tänä vuonna he esittivät pätkät Joutsenlammesta, Bajadeerista, Don Quijotesta, Lumikuningattaresta, Prinsessa ruususesta, Kaunotaresta ja Hirviöstä, Pähkinänsärkijästä, Mummipeikko ja pyrstötähdestä, Seitsemästä veljeksestä, Le Corsairesta, Paquitasta sekä he esittivät myös pari nykytanssi esitystä. Ehdoton suosikkini oli Kanotaren ja Hirviön esitys :D Siinä oli kohtaus neljästä pupusta. Tykästyin heidän asuihinsa, koska ne oli niin söpön näköiset :3Kansallisbaletin tähtitanssija Eun-Ji Halla oli eilen ilmeisesti syntymäpäivä ja meitä katsojia pyydettiin Lumikuningatar esityksen jälkeen huutamaan englanniksi "hyvää syntymäpäivää!". Aluksi näytti siltä että hän ei kuullut sitä, joten jotkut alkoivat laulamaan syntymäpäivälaulua. Silloin häntä pyydettiin takaisin lavalle ja hän osoitti kiitoksensa. Oli varmaan tosi kiva yllätys :DEsityksistä tuli otettua paljon kuvia, mutta keskityin kuitenkin enemmän katsomiseen kuin kuvien ottamiseen. Siitä varmastikin johtuu kuvien hiukan huono laatu, kun näpsin niitä vain katsomattakaan kameraan ja ei mun kännykässä kamera ole mikään kovin hyvä. otin myös muutaman videonkin joista pari lisäsin teidän iloksi :)

Avaus numero

Prinsessa Ruusunen - Punahilkka ja susi

Harmi vain kun eilen olisi alkanut myös meidän kesäjakson balettitunnit. Ajattelin että tämä on kuitenkin se tärkeämpi ja tänään pääsen kuitenkin kärkkäri tunnille. Kansallisbalettia kun ei nää kuitenkaan kovinkaan usein ja se on niin ihana päästä ihastelemaan hyviä tanssijoita ja heidän asujaan :) 
Huomenna lähden siskoni kanssa Helsinkiin shoppailemaan! :D Joten torstainkin baletti tunti jää välistä. Katsotaan löydänkö jotain kivaa balettiin liittyvää. Meinasin ainakin käydä Piruetissa ja Footlightissä. Katsoo nyt jaksanko raahautua myös Tanssitarvikkeeseen. 


2 kommenttia:

 1. Oi vitsit olisi ollut ihanaa nähdä Kb kesäkiertueella, mutta Sjoki jää aina jotenkin väliin eikä omaan aikatauluun istunut tuo Jkylä :/ Haha, tuo Punahilkan varkka on ollut meidänkin koulun ohjelmistossa kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh :( Ehkä ens vuonna pääset näkemään.
   Punahilkan varkka on kyllä aika hauska :D

   Poista