keskiviikko 17. elokuuta 2016

Syksyn tunnit

Tulin kertomaan että minkälaisia tunteja meinasin ottaa nyt sykyksi. Tanssiopistolta meille tuli n. pari viikkona sitten uusi lukkari ja tuntisuositukset. Mulle suositeltiin aikuisbaletin perus 1 tuntia, kärkitekniikan perus tuntia, alkeet 2 ja alkeet 2/kärkkärituntia. Ilmottauduin kolmelle tunnille eli perus1, kärkkäritunti ja alkeet 2/kärkkäri. Haluaisin ottaa vielä yhden "normi" balettitunnin ja meinasin yrittää päästä kansalaisopiston balettitunnille. Kun katselin kansalaisopiston tuntitarjontaa huomasin että sinne on tullut aikuisbalettiin alkeet ja jatko tunnit. Meinasin ilmottaututa jatkotunnille. Toivotaan että saan paikan, koska ne menevät tosi nopeasti. Heti kun ilmottautuminen alkaa pitää olla koneen ääressä valmiina.


Mietin myös että olisi kiva ottaa kansalaisopistolta myös joku ompelukurssi. Vaihtoehtona olisi sellainen kuin ompeleita ja saumauksia, jossa pääsisi vapaasti tekemään mitä haluaa. Kurssi olisi siitä hyvä kun se kestää ainoastaan syksyn, joten keväälle voisi suunnitella jotain muuta sekä tulisi ainakin sen kerran viikossa tehtyä jotain ompelu juttuja. Yksi suurin plussa olisi tietty se että päsisin käyttämään saumuria, kun minulta sitä ei vielä löydy. Toinen plussa olisi tuttu opettaja. Tätä tuntia pitää kuitenkin vielä miettiä.

Olisin halunnut ottaa vielä kansalaisopistolta venyttelyn, mutta se taitaa jäädä huonojen aikojen takia. Olisi kuitenkin ollut hyvä ottaa se venyttely, koska olen niiiiiin laiska venyttelemään kotona, kuten olen joskus aiemminkin sanonut :D Joka balettitunnin jälkeen tulee venyteltyä, mutta olisihan se hyvä venytellä useampina päivinä. Voisi katsoa jos tekisin syksyksi itselle venyttely aikataulut.

Millainen syksy teille on tulossa?

9 kommenttia:

 1. Kun ilmoittautuu sinne kansanopistoon, niin sivua kannattaa päivittää koko ajan, kun ilmoittautuminen lähestyy ja klikata heti, kun näkee sen ilmoittautumispainikkeen :D. Ainakin näin täällä saa yleensä paikan tai 1. varasijan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin olen kuullutkin että pitää olla koko ajan päivittämässä sitä sivua :D

   Poista
 2. Mä ilmoittauduin yhdelle perustunnille ja yhdelle kärkitossutunnille. Nyt en pysty ottamaan kuin kaksi viikkotuntia yhteensä vaikka mieli tekisi ottaa enemmänkin. Meinasin tehdä mahdollisesti viimeistään ensiviikolla oman postauksen aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaksi tuntiakin hyvä! Mulla kun taas tuntuu olevan vaan aikaa, niin hyvä sitä on kuluttaa jollakin :D
   Kiva kun teet ihan oman postauksen siitä. Musta on aina kiva lukea montako tuntia ovat ihmiset ottaneet tai yleensä mitä meinaavat syksyllä tehdä :)

   Poista
 3. Mä pääsin vihdoin balettitunneille! Tai tunnille, sillä kyseessä on yksi aikuisbalettitunti, mutta hei, on se 100% enemmän kuin kuluneena vuonna :D Ja laatu korvaa määrän, sillä jo pelkästään näiden kahden kuluneen tunnin aikana olen saanut rutkasti enemmän korjauksia kuin peruskoulutuksen tunneilla varmaan kahden kuukauden aikana, ja silloin tunteja oli kolmesti viikkoon.
  Pelkäsin ensin, että tän tunnin taso on liian helppo, mutta ei pelkoa sillä todella siellä joutuu tekemään töitä :)

  Toinen on sitten kansalaisopiston joogakurssi. Ensin jäin ekalle varasijalle, mutta sain sit puhelun tänään ja pääsin sinne tunnille. Olen miettinyt jotain muuta, ehkä opettelisin kutomaan itsekseni, niin saisi jotain sisältöä näihin päiviin. Toki nuo omat issuet vievät aikaa, mutta just niiden takia olisi hyvä saada muutakin tekemistä.
  Siitä muuten kysymys. Mä olen ihan tumpelo käsitöissä, joten onko sulla Essi jotain hyvää vinkkiä miten tehdä vaikka villasukat itse? Jotka muuten peruskoulussa tais opettaja tehdä mulle valmiiksi... :'D Kait youtubesta löytyy tutoriaaleja?

  VastaaPoista
 4. Hei kiva kuulla että pääsit pitkästä aikaa balettitunnille! :) Ja hyvä että se oli tollainen paikka jossa sai hyvin korjauksia. Mikään ei olisi niin ärsytävää jos ei saa mitään korjauksia ikinä.
  Onko sulla tiedossa siis enempää balettitunteja?

  Mäkin pääsin sinne kansalaisopiston balettitunnille :) Jee.
  En osaa hirveen hyvin ehkä neuvoa tossa villasukkien kutomisessa, koska en ole ite ikinä tehnyt villasukkia. Me ei yläkoulussa neulottu. Et olen itsekin vasta aloittelija siinä. Suosittelen että aloitat neulomisen eka ihan helposta jutusta (esim. panta), jos et ole pitkiin aikoihin neulonut. Sun pitää joka tapauksessa tehdä pieni neulekokeilu josta näät sun neulekäsialan, niin miksi et tekisi jonkun ihan hyödyllisen jutun :) Siitä neuleesta sun tulis laskea sun sukan silmukkamäärän. En ole ite katonut Youtubesta kutomis videoita, mutta Uskoisin että sieltä löytyy jotain tutoriaaleja sukkien tekoon. Ainakin paljon on virkkausohjeita, niin miksi ei olisi kutomis.
  Uskoisin että myös netistä löytyy jotain, ja jos ei löydy kunnollista niin kannattaa käydä kirjastossa lainaamassa joku kirja missä neuvotaan alusta alkaen mitä pitää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voisin kirjoitella joku päivä villasukkapostauksen, kun on tullut niitä väsättyä muutamia pareja tässä elämäni aikana :D. Kunhan saan langat ja puikot käsiini!

   Poista
  2. Ei ole tiedossa tän yhden viikkotunnin lisäksi muuta, ellei sitten lasketa omia treenejä.

   Apua, jo sana silmukkamäärä sai mut paniikkiin! :D Mutta pitänee tehdä visiitti kirjastoon ja muutenkin vähän vilkuilla noita kutomistutoriaaleja josko sieltä saisi jotain vinkkiä :)

   Poista
  3. Joo Helinä sellainen olisi varmastikin hyvä! Varsinkin tälleen syksyllä.

   Kannattaa Heidi käydä ja älä pelkää ei se oon niin kamalaa ku miltä kuulostaa :D

   Poista