lauantai 27. elokuuta 2016

Treenivaatearvostelu part 1

Ajattelin tehdä balettivaatteistani arvostelun (kaikista), eli mikä on paras ja niin edelleen. Tästä tulisi aika pitkä joten siksi teen tämän kolemessa osassa. Aluksi ajattelin tehdä arvostelun pelkistä leotardeista, mutta baletissa käytetään kuitenkin muitakin vaatteita, niin miksi en arvostelisi kaikkia. Tossuja en viitsi kuitenkaan sotkea tähän, ehkä joskus tulevaisuudessa voisin niistäkin tehdä. Ekaksi kerron arvostelun sukkiksista, joista ajatus lähti :'D ja balettihameista. Toisessa osiossa käyn läpi shortsit ja lämppävaatteet. Kolmannessa olisi pelkästään leotardini.

Elikkäs aloitetaan sukkisista. Olin laittamassa yks kerta balettituntia varten sukkiksia jalkaan ja huomasin hitto ei miten huonot ne on, kyseessä siis Capezion sukkikset. Hyvä kun mahtuivat päälle, ja oudointa on se et niiden koko on L/XL! o.O Muista merkeistä on hyvin menneet M/L. Nämä sukkikset tuntuivat kutittavan päällä ja kangaskin tuntui aika kovalta (pesu ei ole pilannut niitä, koska muistan et ne tuntui siltä jo silloin kun laitoin ekaa kertaa ne jalkaan). Ostin kyseiset sukkikset Lontoosta Capezion liikkeestä.


Mun ihan ensimmäiset sukkikseni ovat Sanshan valkoiset, joissa ei ole reikää jalkapohjassa. Ostin noi periaatteessa hinnan perusteella, ja liike taisi olla Tanssitarvike. 
Viime keväänä (2015) ostin toiset Sanshan sukkikset kevätnäytöstä varten. Ne ovat käytännössä samat kuin valkoiset mutta ainut ero vaan että näissä on reikä jalkapohjassa. 


Kolmannet sukkikset mitä multa löytyy ovat ihonväriset Rumpfin bodytight (ostin Tanssiinasta), eli niissä on mukana "aluspuku". Ne voi halutessaan nostaa rinnan päälle ja niihin voi ommella mukana tulleet olkaimet. Itse en ole niitä ommellut, vaan käytän sukkiksia normi sukkiksina. Ne ovat minusta ihan kivat, ainut et toi korkealle nouseva vyötärö on hiukan haitallinen, koska noita ei voi pitää selästä avonaisten leotardien kanssa. Muistaakseni mulla on L/XL koko noista. 


Loput sukkikset ovat samaa merkkiä, jota en valitettavasti muista '-.- Ne ovat kuitenkin kaikki kokoa M ja hiukan ne puristaa, mut ei niin paljoa kuin nuo Capezion. Ne ovat yhtä pehmeää kangasta kuin Sanshan sukkikset. Jos muistaisin merkin niin ostaisin heti samanlaisia, nimittäin tarvitsisin uusia sukkiksia, koska näissä melkein kaikissa on jo reiät! Nämä sukkikset ostin tosiaan Huuto.netistä, jossa myyjä myi yhtiä käyttämättömiä ja halutessaan sai kahdet käytetyt mukaan. 


Huh, kun tuli paljon tekstiä jo pelkistä trikoista. Seuraavana vuorossa olisi balettihameet. Ekana vuorossa on mun eka ostamani hame. Hame on Capezio -merkkinen. Tämä on pituudeltaan tosi kiva mutta en tykkää tästä kankaasta. Tämä on hiukan karheamman tuntuista sifonkia mitä muissa mun hameissa. Tää sähköistyykin paljon enemmän kuin muut. Noiden vikojen takia varmaankin aion luopua tuosta hameesta.


Toisena on violetti Sanshan hame. Tästä violetista tykkään tosi paljon, mutta se saisi olla aavistuksen pidempi. Tässä malli on oikeanlainen, ja tämän hameen mukaan tein vihreän pitsihelman, hiukan pidempänä kuitenkin. Vihreä pitsihameessa vyötärönaru olisi voinut olla aavistuksen pidempi. Mutta muuten se o ihan kiva :)Toinen musta on Facebookin kirppikseltä ostettu. Sen merkkiä en valitettavasti tiedä. Hame on tosi kivan mallinen, mutta hiukan liiän lyhyt tämäkin ja nauhakin on hiukan liian lyhyt. Voi olla että tämäkin joutuu myyntiin, mutta vasta sitten kun löydän paremman mustan hameen.


Viimeisenä omatekoinen viininpunainen hame. Tästä en tykkää mallin puolesta yhtään. Saisi olla ilmavempi, mutta asialle ei voinut mitään, koska hame on tuunattu toisesta vaatteesta. Siksi siinä on saumat sivuilla. Kuitenkin väri on kiva ja mulla oottaakin kaapissa suunnilleen samanväristä kangasta. Sit kun saan sen tehtyä voi tämä hame lähteä eteenpäin.Sain muuten se Kansalaisopiston balettitunnin! JEE :D Eli nyt tälle vuodelle on luvassa neljä balettituntia viikossa.

6 kommenttia:

 1. Kivoja hameita! Olen miettinyt, jos sitä ompelisi uuden hameen. Ehkä pitsisen tai jos löytyisi joku hauska kuviollinen sifonki :). Tähän mennessä olen pärjännyt 2 sukkiksilla, jotka molemmat on ostettu joskus Piruetista. Toki olen viimeisen vuoden käynytkin baletissa vain 1 kerran viikossa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Itekin tein uuden hameen sinisestä pitsitä ja kaksi kangasta on odotamassa. Teen niistä oman postauksen heti kun loputkin hameet ovat valmiina.
   Iten en pärjäisi vaan muutamilla sukkiksilla :D ne olis varmaan aina pyykissä. Sukkiksien lisäksi multa löytyy yhdet mustat pitkät legginsit. Tietty jos olisin käynyt vaan yhdellä tunnilla, nii varmaan sitten vähempikin olisi riittänyt.

   Poista
 2. Jos et tarvi reikäpohjaisia sukkiksia, niin viime talvena ainakin sokos myi tavallisia paksumpia valkoisia sukkiksia alle kympin. Olivat itseasiassa parempia kuin balettisukkikset pitkäsääriselle.

  VastaaPoista
 3. Ah ihania balettihameita. Niitä on kiva tehdä itekin kun ovat niin simppeleitä ommella. Mulla on kaksi paria La Pirouetten trikoita. Niistä oon tykännyt muuten mutta reikä on tosi kireä eikä juurikaan veny. Jos siis kesken tunnin vaihtaa esim kärkitossuihin niin on hankala saada silikonia jalkaan kun jalkaterä mahtuu reiästä just ja just. Mä oon ainakin paikkaillut omia trikoitani jos on tullut reikä. Paikkaan heti kun tulee reiän alku niin kestävät pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika inhottavaa. Siitä reijästä kun olisi tarkoitus saada jalka tulemaan läpi.
   Ite kun olen laiska paikkaamaan ja monestikin mulla on paikaaminen jo liian myöhäistä. reikä on lähtenyt leviämään ja olen estänyt lisää sitä leviämäsät laittamalla kynsilakkaa niihin. Voisi ensi kerralla muistaa paikata ne heti kun alkaa tulla reiän alku.

   Poista