maanantai 12. syyskuuta 2016

Balettia ja burleskia

Ajattelin tehdä tästä ihan tanssi kuulumis postauksen. Syksyn tunnit alkoivat jo kolme viikkoa sitten ja olen tykännyt kaikista tunneista. Sarjat eivät ole millään tunnilla hirveän vaikeita. Maanantain perus 1 tunnilla yhdessä sarjassa alan sekoilemaan, koska siinä pitää tehdä niin nopeasti (mutta tänään se meni ihan hyvin! :)). Maanantain kärkkäritunti jatkuu periaatteessa siitä mihin jäätiin kesällä tämän opettajan kanssa. Alettiin tekemään keskilattialla soutenu piruetteja. Aluksi ne tuntuivat hirveän vaikeilta ja raskailta, mutta kolmannella tunnilla ne alkoivat hiukan jo sujumaan. Tänäänkin ne meni ihan kohtalaisen hyvin.Torstain kärkkäritunnilla on suurin osa tanssijoista on kärkitanssin alottaneita. Sarjatkin ovat hiukan helpompia, mutta ei se minua ainakaan haittaa. Tämän tunnin jälkeen on ollut aina tosi kiva fiilis. Teemme yhtä sarjaa diagonaalissa, jossa on valssiaskelta, arabesque ja peruetti. Tosi helppo sarja, mutta olen tosi tyytyväinen kun en mokaile siinä! Joskus aiemmin mulle on tuottanut helpotkin sarjat vaikeuksia, mutta ei tämä :D 
Perjantain balettitunti olisi pitänyt alkaa tänä perjantaina, mutta jostain syystä se oli peruttu. Meille on siitä perjantaista tunti sitten syysloma viikolla. Tämä baletti alkaa sitten ensiviikolla. Saa nähdä millanen se tunti on. 
 Meillä oli yhdet polttarit kaksi viikkoa sitten lauantaina (ei omat). Päivä meillä alkoi aamupalalla ja siitä päästiin sitten ralliauton kyytiin. Oli tosi hauskaa! Oli kuin olisi ollut jonkun tosi hurjan huvipuistolaitteen kyydissä. Tulevaa morsianta tosin pelotti ralliauton kyytiin meneminen. Rallin jälkeen tulimme Jyväskylään jossa meillä oli burleski tunti. Valmitauduimme tuntia varten pukeutumalla burleski tyylin mukaisesti. Eli oli verkkosukkia ja korsettia, puuhkia ja viuhkoja. Meille tunnin piti burleskitanssija Kiki LaFox. Tunti lähti käyntiin eka siten että ope kertoi hiukan meille burleskista ja kyseli mitä itse tiedämme kyseisestä tanssista. Sen jälkeen lähdimme hakemaan naisellista fiilistä kuuntelmalla musiikkia ja liikumalla tilassa sekä flirttailemalla toisillemme. Kävimme muutamia perusliikkeitä läpi kuten sheikkaamista ja pyllyn pyörittämistä, käsilikkeitä sekä hauskin hänen oma keksimä liike "hups mun pylly näkyy" :D Lopuski harjoittelimme helppoa koreografiaa, jossa oli näitä opittuja liikkeitä. Tykkäsin tosi paljon siitä tunnista! Ja voin suositella jokaista kokeilemaan edes kerran.Olen jo monena vuotena halunnut päästä tanssimaan burleskia, mutta Jyväskylässä ei ole muuta kuin yksityistuneja. Joskus saattaa olla joitain muutaman viikon kestäviä intensiivi kursseja. Täytyy pitää silmällä jos taas tulee sellainen, niin olen heti mukana! :) Haluaisin myös mennä katsomaan burleskia ja Jyväskylän Lutakkossa olisi tammikuussa Ice Breaking Burlesque show. Voisi mennä katsomaan, jos saan jonkun lähtemään kanssani.

Huomenna menen todennäköisesti siskoni kanssa historiallisen tanssin tunnille. Odotan tuntia tosi paljon ja jos tyköstyn voisin alkaa käymään säännöllisesti myös siellä. Olen aina halunnut oppia historiallisia tansseja ja vihdoin löysin paikan missä sitä voi tanssia :) Tietääkseni joulukuussa he pitävät myös jonkinlaiset tanssiaiset! :D

P.S. Jotkut ovat varmaan jo huomanneet että blogini nimi on vaihtunut Essi's dreams -nimiseksi. Mitä mieltä olette nimestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti