lauantai 22. lokakuuta 2016

München

Jälleen olisi luvassa matkailu postaus! Oltiin siis tällä kertaa Münchenissä lauantaista torstaihin siskoni ja poikaystäväni kanssa. Matka tuli tosi ekstemporee (varattiin muutama viikko etukäteen). Poikaystäväni lähti viikkoa aikasemmin Stuttgartiin koulun reissulle ja seuraava viikko olikin syysloma, niin miksikäs ei sitä käyttäisi hyödyksi :D Ajateltiin kuitenkin kysyä kavereilta jos joku haluaa lähteä mukaan ja siskoni olikin halukas. Taka-ajatuksena itsellä tietenkin se ettei yksin tarvitse matkustaa :'D 


Matka ei sujunut ilman kommelluksia. Eka olikin jo Helsinki-Vantaan lentokentällä. Emme olleet tehneet lähtöselvitystä etukäteen kotona, koska ajattelimme että voimme tehdä sen siellä niillä koneilla. Noh... emme pystyneetkään, joten kuviteltiin et sitten tiskillä, mutta ei, siinä sen tekeminen olisi maksanut 30 €! Onneksi meillä kuitenkin on älypuhelimet joten pystyttiin tekemään lähtöselvitys netissä. Tiedetäämpähän seuraavalla kerralla, jos lennetään Air Balticilla että tehdään lähtöselvitys jo kotona... Tai oli kyseessä sitten mikä tahansa lentoyhtiö. Onneksi oltiin kentällä jo muutama tuntia etuajassa. 

Toinen kommellus tapahtuikin jo välilaskulla Riikaan, kun en ollut tajunnut tallentaa meidän lentolippuja siskoni kännykkään. Joten jouduimme hakemaan liput uudestaan sähköpostista. Mulla on liittymässä se että saan käyttää nettiä rajattomasti Balttiassa ja Pohjoismaissa, joten lippujen hakeminen olisi pitänut onnistua, mutta eipä netti sitten toiminutkaan kunnolla. Kokeiltiin myös kentän wifiä tuloksetta. Meinasi pikkuinen paniikki iskeä, koska meillä oli tunti aikaa koneen vaihtoon. Kävin kysymässä joltain kentän henkilökuntaan kuuluvalta mitä tehdä, mutta hän sanoi vain että täällä on ilmainen wifi... Onneksi kuitenkin joku mies huomasi meidän tuskan ja tuli tarjoamaan hänen kännykän nettiä ja saatiin liput ladattua sähköpostista! Onneksi tollaisiakin ihmisiä on olemassa :) 

Perillä ei onneksi tapahtunut mitään. Päästiin helposti kentältä Münchenin päärautatieasemalle ja sieltä hotelliin. Hotelliksi valikoitui keskustassa sijaitseva Hotel Italia. Se oli tosi kiva ja viihtyisä, aamupalakin oli todella hyvä, monta kertaa parempi kuin Lontoon hotellissa. Hotellin sijainti oli vaan aika huono. Sillä kadulla oli ainakin kuusi eri strippi/cabaree clubia joten iltoisin siinä liikkui hiukan epämääräisiä ihmisiä.

Olisin halunnu itelle tälläisen mekon halloweeniksi ja Elmerille ne nahkahousut :D

Lauantaina ei tehty oikein mitään. Nukuttiin siskoni kanssa joku parisen tuntia hotellissa. Oltiin kuitenkin matkustettu koko yö joten yöunet olivat jääneet vähäisiksi. Käväistiin illalla vaan syömässä ja yleisesti pyöriskelemässä ympäriinsä. 
Sunnuntaina päätettiinkin lähteä katsomaan lähellä sijaitsevaa Dachaun keskitysleiriä. Olen aina halunnut päästä käymään jossakin niistä ja nyt siihen oli mahdollisuus. Reissu oli tosi mielenkiintoinen ja karmea. Miten ihmiset voi tehdä jotain tuollaista toisille! Dachau on siis ensimmäinen keskitysleiri ja siellä olleet vangit olivat enimmäkseen miehiä. Leirillä ei kuitenkaan tappamalla tapettu vankeja, kuten esimerkiksi Auschwitzin Birkenaussa (jossa joskus haluan päästä käymään). Leirin alkuperäiset parakit oli tuhottu, mutta sinne oli rakennettu kaksi alkuperäisiä parakkeja muistuttavia rakennuksia. Toiseen pääsi myös sisälle näkemään se millaisissa karmeissa oloissa ne miesparat ovat joutuneet elämään.
 Loppu loma meni kuitenkin positiivisimmissa merkeissä. Maanantaina pelkästään shoppailimme ja pähkäilimme missäs sitä vielä kävisi seuraavina päivinä. Mietittiin että menisimme käymään Neuschwansteinin linnassa, joka sijaistee parin tunnin matkan päässä Müncenista. Sinne meneminen kuitenkin jäi, koska sinne meneminen olisi ollut jotenkin hankalaa. Päätettiin käydä lähellä sijaitsevissa linnoissa. Joskus vielä haluan kuitenkin käydä tuolla!
Tiistaina olikin vuorossa Nymphenburgin linna. Se on toiminut Baijerin hallitisijoiden kesäasuntona. Linna oli tosi mielenkiintoinen ja upea! Linnan pihapiirissä olisi ollut muutama rakennuskin nähtävänä, mutta ne olivat juuri pari päivää sitten pistetty kiinni talviajaksi :( Kävimme myös linnan entisessä tallissa, jossa oli vaunumuseo. 
Illalla kävimme pyörähtämässä olympiapuistossa. Siellä oli ollut joku Star Wars tapahtuma, mutta se oli harmiksemme jo loppunut muutama päivää sitten :( Oltaisiin siis päästy sinne, jos oltais tiedetty siitä. Harmittaa... Keskiviikkonakin käytiin Residenzin palatsissa, joka sijaitsee Münchenin keskustassa. Se toimi Baijerin hallitsijoiden asuntona. Palatsi on todella iso ja nähtävääkin oli reilusti enemmn kuin Nymphenburgissa. Museon lipun hintaan kuului audio guide, joten palatsissa aikaa vierähti jo siitäkin syystä. Todella mielenkiintoinen sekin. Seillä olisi ollut myös aarrekammio, jossa oli esillä kuninkaalliset jalokivet ja kruunut, mutta päätimme olla menemättä sinne tällä kertaa. 


Palatsin jälkeen suuntasimme Elmerille mieluisempaan museoon, eli BMW:n museoon. Olihan se ihan hauska käydä sellaisessa vaikka autot eivät nyt niin kiinnosta. Museon läheisyydessä sijaitsi BMW Welt, josta ilmeisesti pystyi ostamaan autoja. Siellä pääs turistit myös istumaan joidenkin autojen sisälle :D


Tässä olisi söpö auto mulle :'D

Torstaina kävimme vain katsomassa missä Oktoberfestit järjestetään. Sitten olikin jo aika hakea laukut ja lähteä kohti lentokenttää. Lento lähti viiden aikaa illalla ja meillä oli vaihto Kööppenhaminassa. Sieltä kohti Helsinkiä ja bussilla kotiin. Kotona oltiin vasta aamu kuudelta.


Reissu meni siis loppujen lopuksi hyvin. Itselläni Saksa ei ole ikinä kuulunut niihin kärkimaihin missä pitäisi käydä. Mielsin sen aina enemmän työmatkakohteeksi kuin lomakohteeksi. En tiedä vain miksi. Mutta nyt on kyllä mieli muuttunut. Haluaisin mennä joskus käymään Berliinissä ja uudestaan Münchenissä Oktoberfestein aikana :D Seillä olisi vielä paljon nähtävää, joten ehkä joskus käyn uudestaan siellä!

Olisin voinut ja halunnut kertoa noista linnoista ja keskitysleiristä enemmänkin mutta niille olisikin tarvittu ihan oma postaus. Miltä sellainen kuulostaisi?

2 kommenttia:

 1. Huh olipa kommellusta kerrakseen. Onneksi saitte kuitenkin apua lippuongelmiin. Yleensä reisussa löytyy aina joku avulias henkilö kun menee hommat pieleen. Meillä jäi kerran isännän maksukortti autovuokraamon maksukorttilaitteeseen jumiin, mutta se on jo oma tarinansa se :) Tee ihmeessä oma postaus noista linnoista ainakin. Tykkään hirmuisesti lukea kaikista historiallisista matkakohteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep onneks selvittiin siitä! :D

   Vois kattoo tässä kun ei keksi mitään postattavaa niin tehä niistä sellainen :)

   Poista