lauantai 1. lokakuuta 2016

Teetastingissa

Olin maanantaina elämäni ensimmäisessä bloggaaja tapahtumassa nimittäin bloggaajille järjestetyssä teetasingissa Teeleidissä. Tilaisuuteen osallistui parisenkymmentä Jyväskyläläistä bloggaajaa. Teeleidin omistaja aloitti illan kertomalla hiukan Teeleidin tilan historiasta ja siitä kuinka Teeleidi sai alkunsa. Sen jälkeen hän alkoi kertomaan kuinka tee kerätään, mistä se tulee ja miten tee haudutetaan. Moni noista olikin jo ennestään tuttuja juttuja, mutta sain tietää paljon uuttakin kuten sen, että teelehdet voi hauduttaa ainakin kolme kertaa. Maistelimme kolmea erillaista maustamatonta teelajia. Lähdimme miedoimmasta vahvempaan ja ensimmäisenä maistoimme Kiinalaista vihreää teetä. Toisena oli Oolong Milky, jota olen jo aiemmin maistanut sillä sitä löytyy itseltä kotoa. Viimeisenä oli musta tee joka näytti väriltään melko kahvimaiselta, mutta se tuoksui jollekin tallin ja navetan sekoitukselle. Kaikki teet oli minusta hyvän makuisia.


Loppuillasta meille tarjottiin kolmea maustettua teetä sekä itse tehtyä leipää, raakakakkua ja suklaata. Maustetuista lemppariski nousi heidän oma sekoituksensa Kattoratsastajan tee, jossa oli ainakin kanelin ja viskin makua. Tykkäsin myös tosi paljon myös Satumaisesta shamppanja -teestä. Siinä oli shampanjan ja mansikkan maku. Se sopisi tosi hyvin kesäteeksi makunsa puolesta. Kolmas maistui ihan pillimehujen appelsiini kolalle. Se oli siis maustettu versio siitä mustasta teestä. Tykkäsin kyllä siitäkin jo ihan sen takia, koska appelsiini kola oli mun lemppari pillimehu pienenä :D


Teetasting oli tosi mielenkiintoinen. Olen nykyään siirtynyt juomaan enemmän teetä, koska kahvi saattaa välillä aiheuttaa vatsavaivoja. Pitää kuitenkin vielä päästä eroon siitä ettei laittaisi sokeria teehen, koska se muuttaa teen makua huomattavasti. Hunajaa saatan välillä kuitenkin laittaa.


Teeleidiä voisin kyllä alkaa suosimaan aina kun haluaa mennä jonnekin kahvilaan istuskelemaan. Sieltä kun saa teen lisäksi heidän itse leipomiaan leivoksia. Tee tulee aina pannussa ja sitä saa myös santsipannun jos haluaa.
Suosittelen kyllä kovasti jos tulette käymään joskus Jyväkylässä, että käväisisitte Teeleidissä jonkun perus kahvilan sijasta :) 

Kiitos kuvista Anni! :)

4 kommenttia:

 1. Teeleidi on niin ihana!! <3 Käyn siellä melkein aina, kun pääsen Jkylässä käymään. Mä en ite juo ollenkaan kahvia, niin teetä kuluu paljon. Teeleidi on just siisti paikka, kun siellä pääsee testaileen eri makuja ja on kiva kun henkilökunta tietää niin paljon teestä. Saa kuulla just aina jotain uusia faktoja ja kikkoja teehen liittyen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana paikka :) Oon ite vasta käyny sen pari kertaa siellä. Pitää kyllä alkaa käymään useammin!

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta illalta. En ole koskaan ollut varsinaisessa teemaistajaisissa mutta kaikenlaisia on tullut maistettua. Vihreä tee ei ole koskaan ollut suosikkini kun siitä tulee niin helposti kitkerää. Mauttomin tee oli joku outo teen kukkanupuista tehty tee. Oma lempparini on Lapsang sauchong, savustettu tee. Ja perusteistä earl gray on myös hyvä. Itseäni kiinnostaisi japanilainen teeseremonia mutta keväällä kun Tampereella semmoinen järjestettiin satoi niin kovasti etten sitten viitsinyt lähteä puistoon seisoskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä tee monesti kitkeröityy, koska moni hauduttaa sen liian kuumassa vedessä. Se pitäisi hauduttaa 75-80 asteessa. Kannattaa kokeilla sillein! Vihreästä onneksi löytyy myös paljon hyviä maustettuja versioita.

   Olisi kyllä hauska osallistua joskus japanilaiseen teeseremoniaan! :)

   Poista