maanantai 16. tammikuuta 2017

Baletin tähdet

Kannattaa katsoa Yle areenasta dokumentti Baletin tähdet. Se löytyy sieltä vielä 16 päivää.

"Prima ballerina Darcey Bussell vie meidät tutkimusmatkalle ballerinojen kiehtovaan maailmaan ja historiaan. Miten ballerinan rooli on muuttunut aikojen saatossa sekä näyttämöllä että sen ulkopuolella?"
Areenassa oleva esittely teksti


Kuva täältä

"Baletti on nainen"
-George Balanchine

Se oli kyllä todella mielenkiintoinen. Oli hauska kuulla enemmän baletin historiasta ja ketkä ovat mullistaneet balettia :) Löysin areenasta myös pari muutakin baletti aiheista ohjelmaa: Baletin pojat, Omin jaloin, omin sanoin ja Joutsenlampi Bolshoi-teatterista sekä huomasin et sieltä löytyy Austraalialaisesta teinisarjasta Tanssiakatemiasta kaikki kolme kautta. Pitää katsoa nekin tässä joku päivä! ;) 

3 kommenttia:

 1. Katsoin sekä tämän että tuon Balettipojat jo joku aika sitten. Molemmat tosi kiinnostavia dokkareita. Kiehtova mutta vaikea ja vaativa ammatti!

  VastaaPoista
 2. Mielestäni kommentoin tänne jo mut eikö se tullutkaan näkyviin jostain syystä? Katsoin tämän ja tuon Balettipojat-dokkarin jo aiemmin. Tosi mielenkiintoista. Mikäli en ihan väärin muista niin Darcey Bussel on tehnyt muitakin balettidokkareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun moka! En ollut muistanut käydä katsomassa kommentti osiota ollenkaan. Tämä bloggerin uusi ulkoasu kun ei näytä niitä automaattisesti niinkuin ennen :(

   Poista